Harry Cane kan bli film

NÖJE

Stormare avslöjar SVT:s planer för hans kritiserade rollfigur

Foto: ”The Hurricane” har hittills gjort om Nanne Grönwall och Christer Sjögern. På lördag är det The Arks tur att bli förvandlade.

HOLLYWOOD. Peter Stormares tv-figur Harry Cane har fått tv-tittarna att rasa.

Men tro inte att det stannar med några korta sketcher i Melodifestivalen.

– Vi pratar om att göra en långfilm av Cane, avslöjar Stormare för Nöjesbladet.

Den svenske Hollywoodstjärnan står stark i kritikerstormen mot de sketcher som hittills visats i tv.

– Det kommer fler och det kan bli några överraskningar, lovar han.

Ingen tung dramatik

Peter Stormare hävdar att vänner, bekanta och folk som skriver till hans hemsida i Sverige har gjort tummen upp för inslagen.

– När vi gjorde dem insåg jag att manuset inte höll Shakespeare- eller Strindberg-kvalitet. Men det betyder inte att det är skit. Det ska inte vara tung dramatik i ett sådant här program. Det ska vara lättsam underhållning.

Att reaktionerna varit starka tycker han inte är förvånande.

– Jag har växt upp med Melodifestivalen. Det är alltid negativa skriverier om att någon ser för fet ut, att Christina bär en ful klänning och det blivit fall för Olle. Jag tror att reaktionerna bara visar hur stort och populärt det här programmet är.

”Godkände inte Fargo”

Såg du de färdiga inslagen innan de sändes?

– Nej. Men när jag jobbade med Steven Spielberg sa inte han till mig att jag var tvungen att se ”Jurassic Park” innan den hade premiär. Bröderna Coen ringde inte heller och sa att jag var tvungen att godkänna en kopia innan de kunde släppa ”Fargo”.

Ingen bojkott

Vad gillar du med Harry Cane?

– Det är en rolig figur. Det handlar om musik som är min kärlek. Det snackas redan om att göra en långfilm om Cane. Manusförfattarna, någon producent och min manager gillar idén. Får vi bara till ett hyfsat manus ska vi göra det.

Det har ryktats om att du tänker bojkotta finalen i Melodifestivalen.

– Hur kan jag bojkotta den? Jag är ju med i varje avsnitt.

– Självklart kommer jag att göra allt för att vara på plats i Globen. Men jag kan inte äventyra min hälsa eller det filmkontrakt jag håller på att förhandla om på grund av tävlingen. Det har producenterna vetat om sedan vi inledde samarbetet.

ARTIKELN HANDLAR OM