Hiphopvärlden hyllar Nate Dogg

Av: Mikael Delin

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4 | Foto: AP
Warren G.

I tisdags avled sångaren Nate Dogg bara 41 år gammal.

Nu hyllas han av en samlad hiphopelit världen över.

– Det är på tok för jävla tidigt. Hans låtar kommer för alltid vara odödliga, säger rapparen Petter.

Det är fortfarande oklart exakt vad som orsakade Nate Doggs, egentligen Nathaniel Dwayne Hales, död. Han drabbades av två slaganfall 2007 och 2008. Det senaste anfallet orsakade minnesförlust och delvis förlamning hos stjärnan. Han har aldrig helt återhämtat sig sedan dess.

Nate Doggs död kom ändå som en chock för hans familj och vänner. Bara dagarna innan skrev hans vän och kollega Warren G på twitter att Nate Dogg fortfarande fick vård för sina slaganfall.

– Tack igen för allt stöd, skrev Warren G till fansen.

”Han var en bror för mig”

När sångaren två dagare senare avled spreds nyheten snabbt genom hiphopvärlden. Trots att Nate Doggs egna soloalbum aldrig gått särskilt bra har han blivit ett hyllat namn genom sina många samarbeten med andra stjärnor. Många är de rappare som har Nate Doggs refränger att tacka för sina framgångar.

– Vi har förlorat en riktig legend i hiphop och R'n'B. En av mina bästa vänner och en bror för mig. Han lämnade sitt avtryck på alla han jobbade med, skriver Snoop Dogg på sin twitter efter dödsbeskedet.

Hyllas i Sverige

Och han var inte ensam. Över hela internet gick kända och okända, artister och fans ut och hedrade stjärnan.

– Det finns ett tomrum i hiphops hjärta som aldrig kan fyllas. Jag är glad att vi skapade historia tillsammans, skriver rapparen Ludacris som samarbetade med Nate Dogg på hitlåten ”Area Codes” 2001.

– Vi älskar dig Nate Dogg, inget kommer någonsin vara sig likt, skriver rapparen och tv-stjärnan Xzibit.

Även i Sverige hyllades Nate Dogg.

– Det är på tok för jävla tidigt. Hans låtar och refränger kommer för alltid vara odödliga. Den är en sorgsen dag för hiphop, skriver rapparen Petter på sin blogg.

Publicerad: