Kärleksbråket i Bonde söker fru: "Jäkla bakslag"

avTT

Många kyssar, lite svartsjuka – och ett stort bråk.

De avgörande slutdejterna i "Bonde söker fru" rörde upp många känslor.

– Jag känner mig ganska tom, säger Caroline Kylli efter sin utflykt med hönsbonden Erik Nilsson i programmet

I veckans avsnitt av TV4:s "Bonde söker fru" var det sista chansen för bönderna att reda ut sina känslor inför det allra sista valet.

För mjölkbonden Susanna Karlsson, vars känslor för både Jim Wahlström och Hannes Haraldsson har växt sig allt starkare, är det ett svårt beslut som ska fattas. Och efter två romantiska dejter blev valet mellan lekfulle Jim och den trygge Hannes ännu besvärligare.

– Båda två är ju verkligen korrekt pojkvänsmaterial för mig, det är ju det som gör det hela väldigt svårt, sade hon i programmet.

Konfliktfylld fisketur

Lyxproblem av detta slag var ingenting som Erik Nilsson behövde tampas med onsdagens avsnitt. Det som började med lyckad dejt på skjutbanan med Alicia Holmgren slutade med en fiskedejt i osämja med Caroline Kylli.

Redan inför utflykten låg en viss tveksamhet i luften.

– Erik är väldigt inriktad på att allting praktiskt ska fungera. Jag känner en press då att leverera och vara duktig. Det blir fokus på annat än just den där känslan som måste finnas för att det ska bli kärlek, sade Kylli i programmet.

Trots att dejten utspelade sig på en av Erik Nilssons favoritplatser nappade inte hans sällskap på fiskeidén. Till slut tog hon mod till sig och konfronterade hönsbonden.

– Så om en tjej inte gillar naturen så är hon inget för dig? frågade hon.

Svaret kom snabbt och skoningslöst:

– Nej, så enkelt är det nog.

1 av 5 | Foto: TV4
Fiskedejten på tu man hand går åt pipan för Caroline och Erik i ”Bonde söker fru”.

Argumentationen fortlöpte sedan dejten ut och slutade med att de båda kärlekssökarna konstaterade att de helt enkelt inte förstår varandra.

– När man lagt så mycket tid att planera blir det ett sånt jäkla bakslag, ingen av de här två tjejerna hade varit här om jag inte känt några känslor för dem, sade Erik när han packat ihop sin fiskeutrustning.

"Gillar dig men..."

På mjölkbonden Simon Ohlssons gård har det börjat skava mellan hans beundrare. När det stod klart att Amanda Olsson Rhodin skulle få gå på dejt kunde inte Frida Eriksson dölja sin svartsjuka.

– Jag hoppas att deras dejt blir katastrof. Att det blir snöstorm eller regn eller vad som helst bara så att det blir tråkigt så att de kommer hem, sade hon.

Hennes väderbön fick dock inget gehör. I stället blev det en solig dejt med hästridning och picknick. Mitt i all grönska bestämde sig Simon Ohlsson för att lufta sina känslor för Amanda Olsson Rhodin.

– Jag känner att vi har kommit väldigt nära och du är jättehärlig på alla sätt och vis, började han.

Mjölkbonden satte dock inte punkt där. I stället lämnades tittarna med en rejäl cliffhanger när han drog till med ett isande "men..." innan programmet tog slut.

ARTIKELN HANDLAR OM