Skavlan

Yohio vägrade ha klänning i ”Efter tio”

Av: 

Sofia Johansson

NÖJE

Pappan Tommy Rehn: De var väldigt påstridiga”

När Yohio gästade ”Efter tio” i höstas ville redaktionen att han skulle bära klänning – men han vägrade.

– De sa att de tänkte ställa in om han inte bar klänning, säger Yohios pappa och manager Tommy Rehn.

I en stor intervju med Nöjesbladet inför finalen i Melodifestivalen berättade Yohio, 17, att han tvingades bära klänning i ”Skavlan”. Men schlagerstjärnan ändrade sig senare eftersom han hade blandat ihop olika TV-program. Det var alltså inte i ”Skavlan” som kravet ställdes.

– Aftonbladet har citerat Yohio helt korrekt. Han är 17 år och har varit stressad denna vecka. Han kom ihåg fel, helt enkelt, sa Tommy Rehn till Nöjesbladet.

I själva verket var det i TV-programmet ”Efter tio” i TV4 som Yohio pressades att bära klänning – men han sa blankt nej.

– De var väldigt påstridiga. Men vi var väldigt hårda med att han inte skulle ha klänning eftersom han själv inte ville det, säger Tommy Rehn.

Hotade att ställa in

När Yohio höll fast vid sitt beslut hotade redaktionen med att han inte skulle få vara med alls.

– Det fanns en hel del diskussioner. De sa att det kanske inte var intressant om han inte bar klänning och att de i så fall fick ställa in.

Men till slut gav redaktionen vika – och Yohio fick komma i sina vanliga kläder. Anledningen till att de ville att Yohio skulle bära klänning var för att berätta om sin visuella stil ”visual kei” som kan beskrivas som Japans svar på glamrock.

– Det innebär mycket hår, färg och smink. Och endast en liten smal del innebär att bära klänning. Vi förklarade för dem att klänningen inte är hela grejen, säger Tommy Rehn.

Och fortsätter:

– Det var så mycket fokus i media på att han var ”klänningskillen”. Det gav ingen rättvis bild av hans stil.

Respekterade hans beslut

Programledaren Malou von Sivers, 60, säger till Nöjesbladet att redaktionen respekterade Yohios beslut att inte ha klänning.

– Många artister väljer att komma klädda som sina scenfigurer. Det är inget ovanligt. Men Yohio var väldigt tydlig med att han inte ville ha klänning. Och det respekterade vi, säger hon.

ANNONS

Fynda produkter från IDUN Minerals! Just nu 20% rabatt på populär makeup, hudvård och hårvård.

Extern länk från Apohem

Köp här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Skavlan

Yohio