Ugglas runkavslöjande stal uppmärksamheten från Vrethammar

avJan-Olov Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Uggla.

Under flera år var hon hans ­våta dröm.

Magnus Ugglas djupt personliga – eller kanske smart ­genomtänkta – bekännelse, tog rätt mycket av uppmärksam­heten från huvudpersonen själv, i Sylvia Vrethammars ­avsnitt av ”Så mycket bättre”.

Foto: Jan-Olov Andersson.

Skrev redan förra veckan, när Magnus Uggla själv stod i centrum, att han är en slipad rackare. Då drog han så många underhållande artisthistorier, att det inte hanns med, eller kändes att det behövdes, gå så nära in på vem privatpersonen Magnus Uggla egentligen är.

Om någon under lång tid haft en kvinna som sin våta dröm och han sedan många år senare konfronteras med henne, privat eller offentligt, så är det ju ingen självklarhet att han då måste berätta det för henne.

Men Uggla är som Uggla­ är.

Inte en chans att Sylvia Vrethammar inte skulle få veta­ att hon hade varit hans ”runk­objekt” under flera år, efter att de som hastigast hade stött på varandra i ett tv-program.

Uggla hade till och med funderat över i vilket program han skulle släppa ”bomben”, det där han stod i centrum eller i hennes program.

Avslöjandet kom sedan att prägla hela programmet. Varje ord och stavelse i sångtexten till ”Tycker om dig”, fick liksom en snuskig underton när Uggla sjöng den ­direkt till Sylvia. I varje replik han fällde till henne senare i programmet, var det svårt att tänka bort vad den unge snuskhummern Uggla en gång hade sysslat med. Man såg scener från ”American pie” med en krullhårig små-Uggla framför sig. Sylvia tog allt som en komplimang, men tyckte att han fick ge sig mot slutet, när han började tjata om att ”jag kommer bara att ligga och runka hela natten”.

Det är förstås ingen tillfällighet att Uggla förstärker sitt varumärke så här två månader innan han har premiär på en ny krogshow…

Genomgången av Sylvia Vrethammars karriär var bra, även om senare delen av hennes liv hoppades över. Starka känslor när hon pratade om barnlöshet. Man påmindes, via arkivklipp, om vilken bra sångerska hon är.

Orkestern hade gjort ovanligt fräcka arrangemang som lyfte i stort sett alla låtar. Min topplista från i går:

1. Maja Ivarsson. 2. Miss Li. 3. Magnus Uggla. 4. Pugh ­Rogefeldt. 5. Darin. 6. Olle Ljungström.

Å andra sidan var ­inget så bisarrt kul som Olle Ljungströms sätt att ­liksom promenera på plats i refrängen till ”Y viva ­España” …

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM