Nöje

Zacharias ’fuck you’: Jag är gay

Av: 

Robin Stjernberg

NÖJE

Zacharias Blad är gatumusikern som fick skivkontrakt – och vill påverka politiskt

Från gatumusiker till att få skivkontrakt.

Zacharias Blad är det nya stjärnskottet som inte bryr sig om vad andra tycker.

– Man slår sig uppåt men det finns ingen anledning att använda knytnävarna.

"Spegelkåt, fixa mitt hår, jag är gay."

För 23-åriga Zacharias Blad har det gått fort. Från gatumusiker till att få skivkontrakt hos Sony på inte ens ett år. Nu är han aktuell med sin debutsingel "Jag är gay".

– Låten handlar om att få vara glad och fri, men även om att få vara ledsen, säger Zacharias Blad till Nöjesbladet.

Zacharias Blad har en bakgrund som balettdansör och mötte tidigt på motstånd till vem han ville vara. Men det spelar ingen roll längre.

– Låten är ett fuck you utan att behöva säga det rakt ut. Istället för att räcka finger så vet jag redan att jag har vunnit.

Ett politiskt budskap

"Jag är gay" är lika mycket ett politiskt budskap som det är ett befriande råd till att slå sig fram och vara den en själv vill vara.

– Man slår sig uppåt, men det finns ingen anledning att använda knytnävarna. Det handlar om att fria psyket och sin egen frihet. Att skita i vad folk tycker om en.

Zacharias Blads debutalbum släpps den 18 september. Singeln "Jag är gay" finns ute nu på Itunes och Spotify. I sommar spelar han på Storsjöyran i Östersund och den 19 juni på Lilla Hotellbaren i Stockholm. Fler spelningar tillkommer inom kort.

ANNONS

Handla festkläder från små till stora storlekar under vinterns stora rea hos Cellbes. Upp till 60% rabatt på tusentals varor!

Extern länk från Cellbes SE

Handla nu

Publisert: