Aftonbladet sänder hela bröllopet

Inte bjuden? Lugn - och häng med oss!

Är inte du heller bjuden på prinsessbröllopet?

Lugn. I Aftonbladet TV kan du följa prinsessan Madeleine och Chris O'Neill på deras stora dag.

Före, under och efter bröllopet.

– Det blir den kompletta bröllopsupplevelsen, säger Magnus Zaar, tv-chef på Aftonbladet.

Aftonbladet satsar stort på att ge läsare och tv-tittare den bästa och mest heltäckande bevakningen av årets kungliga händelse – bröllopet mellan prinsessan Madeleine och Chris O'Neill.

Vi tjuvstartar med Livesändningar redan nu. I kväll under nationaldagsfirandet och i morgon när kungaparet håller fest på Grand Hôtel för brudpar och gäster.

Men allra mest sänder vi under bröllopsdagen på lördag.

Tolv timmar

– Vi räknar med att sända minst tolv timmar om bröllopet. Det blir en maratonsändning. Vi sänder så länge det finns nyheter att berätta och intresse från våra tittare, säger Alex Råberg, producent för bröllopssändningarna.

Live-sändningen startar redan klockan 9.00 på lördag, med uppsnack inför vigseln och tillbakablickar på Maddes och Chris liv.

Programmet leds av Karin Magnusson och Cecilia Benedelle och vigseln i Slottskyrkan sänder vi i samarbete med SVT. Den startar en halvtimme före vigseln, när gästerna anländer till slottet på röda mattan.

I studion finns Aftonbladets egen hovexpert Jenny Alexandersson.

Hela vigseln

– Men där finns också många andra gäster och experter, som designern Lars Wallin som kommenterar och sätter betyg på gästernas kläder, säger Alex Råberg.

Totalt blir det fyra timmar SVT-sändning som vi varvar med eget material.

– Vi visar hela vigseln, hela kortegen och när brudparet och gästerna anländer till Drottningholm. Vi har dessutom åtta liveteam ute på stan som bevakar allt. Det är en supersatsning, vi är 25 personer som jobbar med bröllopet för våra tv-tittare, säger Alex Råberg.

Utöver tv-teamen har Aftonbladet ett 15-tal stillbildsfotografer och lika många reportrar runt Slottet och på redaktionen för att bevaka bröllopet.

”När det händer”

– Vi vet att många läsare väljer att följa bröllopet i mobil och läsplattor och vi ska vara bäst även i de kanalerna. Vi live-rapporterar därför inte bara med tv-bilder utan också med text och bild. Det är hos Aftonbladet du följer bröllopet bäst, vi rapporterar där det händer – när det händer, säger Petter Ovander, projektledare för bröllopsbevakningen.

Även tittarna och läsarna bidrar i bevakningen - genom att skicka in egna bilder och filmer från bröllopsfirandet.

– Det här är en av årets största satsningar för våra tv-sändningar, säger Magnus Zaar, webbtv-chef på Aftonbladet.

Publisert: