Youtubestjärnan död – bara 13 år gammal

avNatalie Demirian

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3

Familjen Bratayley spelar in sitt vardagliga liv och gör populära videobloggar på Youtube.

Nu har Caleb Bratayley, den 13-åriga sonen i familjen, plötsligt gått bort, skriver People.

”Detta är en chock för oss alla”, skriver hans mamma på Instagram. 

Familjen Bratayley har sedan de började med sina videobloggar 2010 fått över en miljard visningar på Youtube, där den mest populära videon har 22 miljoner visningar, skriver Variety.

Nu har Caleb Logan Bratayley, den 13-åriga sonen i familjen, avlidit. Han blev bara 13 år gammal.

Hans mamma Katie meddelade nyheten på Instagram i fredags, ett inlägg som fått nära 200 000 kommentarer.

”Caleb Logan Bratayley avled av naturliga orsaker. Detta har kommit som en chock för oss alla. Ord kan inte beskriva hur mycket vi kommer att sakna honom. Hans otroligt roliga, kärleksfulla och underbara anda fick oss alla att bli kära i honom som en YouTuber, en vän, en bror och en son. Vi vet att ni tittar in varje dag och ivrigt väntar på nya videor, men vi ber att ni visar förståelse när vi tar itu med denna tragedi som en familj”, lyder en del av inlägget.

”Hjärtekrossade”

Maker Studios, Walt Disney-ägda digitala företaget, räkande Bratayley som en av sina akter och bekräftade Calebs död i ett uttalande på Instagram:

”Vi är hjärtekrossade över den tragiska förlusten av Caleb från Bratayley, en älskad medlem av Maker-familjen. Vår kärlek, stöd, tankar och böner är med Bratayley-familjen”.

En dag efter att familjen meddelade nyheten la de upp en videoblogg där Caleb var med. Enligt videon spelades den in på onsdagen, en dag innan han dog. Även där har familjen skrivit ett meddelande om hans bortgång.

Ryktesspridning

I videon ställer han sitt "framtida jag” frågor. Då undrade 13-åringen om Taco Bell fortfarande finns, och om det finns några nya sporter i framtiden.

Bratayley är inte familjens riktiga namn och de säger heller inte var i USA de bor.

Uttalandet om att tonåringen dog av ”naturliga orsaker” har väckt många frågor och ryktesspridning på internet om vad som fått en pojke som såg frisk ut att plötsligt dö. Källor till TMZ säger att det varken handlade om självmord eller droger.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Youtube