Komikern blev vän med asylsökande – hyllas på Facebook

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

”En liten gest kan ge stor effekt”

Komikern Kristoffer Appelquist åkte till asylboendet i sin hemort och bekantade sig med de nyanlända. Efter att ha skrivit om det på sin Facebooksida hyllas han nu av tusentals.

– Vi vill visa hur lite man kan göra och hur stor effekt det kan få, säger han.

Kristoffer Appelquist, känd från bland annat Parlamentet och Time Out, åkte till det nyöppnade asylboendet tillsammans med sin fru.

– Min fru frågade om vi inte skulle svänga förbi och se hur det ser ut och säga hej. Vi gjorde samma sak senast de öppnade ett asylboende här i Sunne.

”Helt plötsligt är vi bekanta”

Paret fick en rundtur av en asylsökande som bott där i två dagar.

– Det var jätteroligt. Vi träffade en kille som bara bott där i två dagar som vi började prata med. Sedan visade han oss runt, vi fick hälsa på folk och kika lite på huset de bor i. Helt plöstligt är vi bekanta med dem. Några man kan hälsa på när man ses på Ica.

”Vill få in det här med grannperspektiv”

Appelquist och hans fru tillbringade ungefär en timme av sin lediga dag på asylboendet. En liten gest som kan ge stor effekt.

– Vi vill få in det här med grannperspektiv litegrann. Att om man är helt ny någonstans så blir man väldigt glad om någon kommer och plingar på och säger hej.

Hjälpte man med njursten

Komikerns Facebookinlägg har delats över 2000 gånger och har över 22 000 ”gilla”-markeringar. I inlägget berättar Appelquist om hur han hjälpte en man som såg ut att lida.

”Vi träffade också en man som inte mådde bra. Han satt och höll sig för magen och såg ut att lida ordentligt. Det visade sig att han antagligen hade problem med njursten. Vi fixade med en sjuktransport till Sjukhuset i Torsby. Förhoppningsvis fick han något riktigt starkt och härligt smärtstillande utskrivet där.”

Läs hela inlägget nedan.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN