BEVISBILDERNA: Därför blir män bra mycket intressantare med skägg

STOR SKÄGG-FIESTA!

Med hjälp av ett ståtligt skägg kan en herre snabbt odla pondus, unikitet och en självsäkerhet. Kändisarna verkligen älskar sina skägg. Med hjälp av ansiktsbehåringen blir celebriteterna en aning inkognito och kan gå på stan som en vanlig man. Dessutom är det ett lätt sätt att snabbt ändra sitt utseende för en ny roll. Nedan har Nöjesbladet valt ut ett gäng skägg för dig att drömma om, inspireras eller bara njuta av.

Mustaschskägget

Kurt Russel hittar sin inre cowboy med hjälp av mustaschskägget.

Buskskägget

Omtvistad skäggväxt. Perfekt när herrar vill gömma sig för omvärlden. Buskskägget skapar dessutom en spännande ”jag skiter i allt look”.

Tuffa till sig-skägget

Detta skägg är perfekt för herrar med en alltför pojkaktig look. Tobey Maguire ser alltid ut som en ung Peter Parker men med ”Tuffa till sig-skägget” löser sig allt. Fram träder en vuxen karl med pondus. Välkommen till vuxenvärlden Tobey

Det rediga karl-skägget

Egentligen inga krusiduller. Raka dig inte och putsa skägget vid husbehov och voilà så har du ”Det rediga karl-skägget”

Farbrorsskägget

Med sin något yviga ansiktsbehåring odlar Leonardo DiCaprio här en excentrisk och filantropisk sida. Farborsskägget signalerar trygghet och omtanke

Det kungliga skägget

Förvandlades han plötsligt till gamle greven och rikskanslern Axel Oxenstierna? Eller är den ymniga hårväxten ett resultat av en onaturligt stor vurm för Gustav Vasa? Frågorna i säsongspremiären av SVT:s klassiker "På spåret" 2014 var lika många som antalet skäggstrån i programledare Kristian Luuks massiva ansiktskrans.

Skäggflätan

Kerry King i Slayer är bärare av en magnifik skäggfläta

En till skäggfläta

Han är butter, kan svinga en yxa som få och har en skäggfläta som slår hela Midgård med häpnad.

Riddarskägget

Riddarskägget eller ”hårdrockare på camping”-skägget har varit populärt bland herrar de tre senaste decennierna. Ett lätt skägg. Bara strunta i rakningen och ibland dra ett par varv med Teknikmagasinet-rakapparaten.

Jesusskägget

Jesus Kristus var inte bara en timmerman, förkunnare och centralfigur inom kristendomen. Han hade ett helt fantastiskt skägg. Någon som verkligen kan sporta Jesuslooken är Jared Leto.

Lincolnskägget

Hösten 1860, valet var bara en månad bort. Abraham Lincoln fick ett brev från 11-årig flicka som uppmanade honom att skaffa skägg.  Lincoln lydde uppmaningen, vann valet och ändrade historien. Tack skägget! Lincolnskägget är inte en vanlig syn på gator och torg men hyllas ofta på sociala medier.

Borstiga skäggtuben-skägget

Scott Ian Rosenfeld från den stundtals högljudda orkestern Anthrax bär ett långt fascinerande skägg i tubform.

Miniatyrskägget

En högst ovanlig typ av ansiktsbehåring som numera ofta bärs av John Travolta. Nöjesbladet har vid nyhetsmöten spekulerat om Travoltas skägg växer inåt. Hursomhelst är den dansanta skådespelarens sjukt märklig.

Inkognito-skägget

När herrar vill vara lite hemliga är inkognito-skägget en möjlighet. Ej att förknippa med semesterkägget som är av en mer ovårdad karaktär. Här ser vi Mad Men himself smyga runt på garotna i New York utan att väcka någon som helst uppmärksamhet. Tack skägget!

Poirot-skägget

Skäggbärare överraskar ofta. Här dyker Hugh Jackman upp med rakad skalle och ett högst ståtligt Poirot-skägg. Bon!

Överste Kentucky Fried-skägget

Överste Harland D. Sanders grundade snabbmatskedjan Kentucky Fried Chicken. Överstens ansikte med sitt karaktäristiska skägg används flitigt i marknadsföringen. På bilden ser vi Jeff Bridges skäggiga tolkning av kycklingkungen.

Svärmorsskägget

En välvårdad och trevlig skäggväxt. Lite som Zelmerlöw himself.

Hårskäggsluvan

Steven Tyler låter här både hår och skägg samsas i skön harmoni. Tylers håriga kreation skapar en spännande illusion av toppluva.

Publisert: