Rikard Wolff 1958–2017

Molly Nutley om Rikard Wolff: ”Den bästa gudfar man kunde ha”

Berättar om sorgen och saknaden

Av: 

Leo Pettersson

NÖJE

Han var den bästa gudfar man kunde ha.

Det är Molly Nutleys ord om Rikard Wolff.

– Jag önskar att fler människor var som Rikard i världen för då hade vi haft en mycket vänligare värld, säger hon.

Efter en lång sjukhusvistelse somnade Rikard Wolff in på fredagen. Han blev 59 år gammal och den älskade skådespelaren, sångaren och författaren lämnar ett tomrum efter sig. Det menar alla som stått honom nära.

Molly Nutley, 22, var hans guddotter. Hennes föräldrar Colin Nutley, 73, och Helena Bergström, 53, var nära vänner till honom under många år.

– Han var den bästa gudfar man kunde önska sig. Den varmaste och mest ödmjuka människa man kan träffa. Han såg det goda i alla och levde verkligen efter det, säger Molly Nutley.

Speciella minnet inför scenskolan

Hon beskriver honom som en man som fanns där för att stötta människorna omkring honom.

– Han tog sig alltid tid att höra av sig om han såg att man gjorde någonting. Han ville visa att han var stolt över en. Han levde för att vara lycka.

I familjen hanterar de sorgen genom att prata mycket med varandra. Minnena av Rikard Wolff är starka och känslorna likaså.

För Molly finns det ett speciellt minne med sin gudfar som hon minns särskilt väl.

– Jag skulle söka scenskolan, och har alltid varit emot det. När jag skulle göra det var det Rikard jag fick hjälp av att läsa texterna. Dagen innan jag skulle söka fick jag ont i magen och kände att jag inte villa söka scenskolan.

Då ringde hon till Rikard.

– Han sa ”du ska aldrig göra något som inte känns rätt. Jag är med dig i allt.” Då kände jag bara fuck no, jag ska aldrig söka scenskolan. Han var den som alltid förstod människan han pratade med. Det är minnet jag alltid kommer att ha med honom.

Hyllar initiativet om en fest

I lördagens ”Nyhetsmorgon” i TV4 pratade vännen Lisa Ekdahl, 46, om Rikard Wolff. Han var, enligt henne, en man som alltid bjöd in till fest och planerade flera månader i förväg.

Till våren, den 8 april, skulle Rikard ha fyllt 60 och det planeras därför en födelsedagsfest i hans ära. Det är ett initiativ som Molly Nutley uppmuntrar.

– Jag har aldrig riktigt vara gammal nog för att gå på de där festerna. Men jag tror att han hade älskat om det hölls en 60 årsfest för honom.

”Jag önskar att han var här”

Kommentarerna om Rikard Wolff i sociala medier, tidningsartiklar och tv-intervjuer följer samma spår. Det var en man som var älskad av alla.

Tror du att Rikard förstod hur älskad han var?

– Jag hoppas verkligen det. Men jag önskar att han var här och fick se hur mycket han har gjort för så många människor, säger Molly Nutley.

ANNONS

Skicka en vacker bukett till mamma på mors dag – tips på lyxiga gåvor hittar du hos Interflora!

Extern länk från Interflora

Beställ nu

Publisert:

LÄS VIDARE

Änglagård – så gick det sen

ÄMNEN I ARTIKELN

Rikard Wolff 1958–2017

Rikard Wolff

Molly Nutley