Nöje

Jobbig, stinkande lukt – det är Walter Kurtsson

NÖJE

Karaktären Walter Kurtsson har blivit en succé på Mitt Klipp

Över 100 000 klick har den jobbiga, illaluktande loosern fått. Walter Kurtsson är en succé på Aftonbladets videosajt Mitt Klipp.

En gubbe med noll koll och förstorat ego har charmat Aftonbladets tittare.

Han är pinsam, har ingen koll men tror sig veta allt. Han kan allt om resor men har aldrig lämnat sin hemstad Torshälla. Han tror sig vara en stor artist men egentligen är han en nobody. Så beskrives den nya succékaraktären på Aftonbladets videosajt, Walter Kurtsson av sin skapare, Peter Torsén.

Peter Torsén är en artist som har hängt med i artistsvängarna sedan tidiga 70–talet och det är han som spelar Walter i alla sina humorfilmer som han gör.

Det sämsta var gott nog

Det hela började med P3:s program "Bandet Går" från 70–talet.

– Man uppmanade sina lyssnare att skicka in låtar man själv gjort och det gjorde jag, flera gånger men ingen ut av dem kom med. Självklart blev jag förbannad. Jag hade ju lagt ner så mycket tid på dem och blev dissad, berättar Peter för aftonbladet.se.

Många skulle ha givit upp men det gjorde inte Peter. Istället gjorde han det sämsta ifrån sig. Han improviserade en låt och hittade på ett pseudonym som blev Walter Kurtsson och den dåliga låten kom med i programmet.

– Det var helt sjukt ju och jag fick mig en tankeställare. Gör man sitt bästa kommer man inte så långt, men hittar man på en knasig karaktär då är man inne, berättar Peter Torsén och insåg samtidigt att improvision var hans grej.

Karaktären Walter Kurtsson var född.

Dolda kameran

Tillsammans med sin kompis Håkan Ringkvist gjorde de ett antal kortfilmer där de åkte ut på stan med dolda kameror.

– Vi ville testa folks reaktioner och hur de reagerade på Walter som karaktär. Han skulle kunna finnas på riktigt egentligen, han är ingen revyfigur.

Filmklippet som drog till sig mest tittare var "Körskolan" där Walter försöker ta ett körkort. Senast han provade att ta körkort var det vänstertrafik som gällde och tjejen bakom disken försöker hålla sig för skratt förgäves:

"Teoriböcker? Det är det som dessa ungdomar håller på med? Ja, senast jag försökte ta körkort var det 1967 och den tredje september samma år bestämde de att vi ska köra på andra sidan (högra sidan), säger Walter till tjejen bakom disken som kämpar hårt för att inte skratta åt den något förvirrade kunden.

"30 år va? Otroligt vad tiden går," fortsätter han i filmklippet.

Kunde du hålla dig för skratt när du körde grejen?

– Ja det kunde jag. När jag går in i rollen som Walter, sätter på mig den fula kostymen som luktar gubbe och gör den galna frisyren då skrattar jag inte – då är jag Walter.

Klippet fick höga betyg av tittarna och lyfter fram på Aftonbladets sajt.

Varför tror du att dina filmer går hem bland tittarna?

– Jag kör med humor som tilltalar många. Jag hatar att förnedra folk, istället blir det Walter som blir ett offer och det är bättre än att skratta åt vanligt folk som gör bort sig, berättar Peter.

Nu till våren kommer Walter ut med sin skiva ”Absolute bäst of Walter Kurtssons Greatest Hits” som Peter hoppas ska bli en lika stor succé som dessa videoklipp.

– Det är min största önskan just nu. Att skivan ska gå bra om inte bättre.

Dolda Kamera på körskolan

Se alla Walters videoklipp här

ANNONS

Hitta ett kreditkort eller betalkort som passar dig och dina behov! Jämför nu.

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje