”Det finns två kön: Mustascher och kvinnor”

Publicerad:
Uppdaterad:

Läs chattet med Alexander Bard i BWO!

BWO chattade med aftonbladet.se:s läsare.
Foto: Peter Wixtröm
BWO chattade med aftonbladet.se:s läsare.

BWO säger: Hej! Nu är Alexander från BWO här. Bara att gasa!!!

jonas säger: Kommer du att skriva fler låtar till melodifestivalen ?

BWO säger: Jag har inga planer på att skriva fler låtar till Melodifestivalen. Jag skriver ändå bara låtar åt BWO och det känns som att det är vårt år i år. Så det blir nog inga fler gånger.

jonas säger: Vad tycker du om melodifestivalen egentligen ?

BWO säger: Melodifestivalen är Sveriges största och mest påkostade tv-show så det är ett utmärkt ställe att visa upp sig på. Om man har en bra låt och en bra show, förstås. Annars är MF livsfarligt. Många karriärer har även tagit slut i MF.

Martin B säger: Är du förvånad att ni gick direkt till stockholm och globen? final?

BWO säger: Det kändes att vi hade den bästra låten och den bästa showen hela förra veckan. Så bara vi kunde sätta allting så visste vi att vi hade en jättechans att gå till Globen.

Helin säger: Hej!Vilken låt är eran bästa ni någonsin gjort?

BWO säger: Jag kan inte säga att den ena låten är bättre än den andra. Det är som att fråga en farsa vilken av sina ungar han gillar bäst. Omöjlig fråga att svara på.

merima säger: blir du inte nervös när du står på scenen ibland?

BWO säger: Jag blir nästan aldrig nervös, och det är faktiskt ett problem. För nervositet ger samtidigt energi och tändning. Så jag lämnade Marina och Martin strax före showen och åkte tillbaka till hotellet. De blev galna av att jag var så lugn. Men sen slängde jag i mig fem koppar kaffe på raken och jisses då kom energin också. Det blev ju en satans show till slut.

steerpike säger: Godmorgon BWO! Jag har en fråga till Alexander, är dina scenkläder en tribute till Klaus Nomi? Undertecknad älskar Klaus, men gillar Er också! Har du någon favoritlåt?

BWO säger: Självklart är kläderna en tribut till min gamle idol Klaus Nomi. Men Nomi låndae ju själv sina idéer från den tyska expressionismen på 30-talet. Och det är där alla BWOs kostymer i LYLOM har sina rötter.

snusan säger: Kommer ni att byta kläder till finalen?

BWO säger: Nej, vi har ingen anledning att buyta någonting. Vår show är den show vi kommer att köra i Belgrad om svenska folket vill skicka oss dit. Varför skulle vi ha en annan show eller andra kläder i Linköping än vad vi ska ha i Globen eller Belgrad? Det vore ju bara dumt.

BJ säger: Alex har du någon annan favorit i melodifestivalen? än er själva?

BWO säger: Jag är väldigt nöjd med vår låt och vår show och vill inte rangordna de andra låtarna på något sätt. Men visst, vi är ju kompisar med Sanna och Frida, det är knappast någon hemlighet. Och vi tycker nog att det är litet synd att Velvet åkte ut. Hon är ju den enda i festivalen som har en utlandskarriär förutom oss. Vi träffar ofta Velvet på utländska tv-shower.

Sofia säger: Hejsan! Tror du att BWO kommer att vinna allt?

BWO säger: Vi åker gärna till Belgrad och tror på vår låt. Vi skulle inte ha ställt upp annars i MF2008. Men det är ju inte vi utan svenska folket som bestämmer vem som ska åka till Belgrad. Det får vi veta den 15 mars.

Tomas säger: Skulle du bli sur om Carola vann MF och fick åka till Belgrad?

BWO säger: Jag är samtidigt väldigt trött på allt prat om Carola. Men jag måste också erkänna att det vore litet tråkigt om hon inte klarade sig till Globen. För visst vore det spännande med ett revanschmöte efter den spännande drabbingen mellan Carola, Andreas och oss 2006?

aprils bonfire säger: Vilken är din favorit synthezeiser

BWO säger: Jag och Marina spelar numera bara på midisynthar och de är ju tomma invändigt och innehåller inte själva några ljud. Så du borde egentligen fråga mig vilken som är min favoritlaptop för där finns ju alla ljuden och effekterna. Och då måste jag svara LG för de gör både snygga och kraftfulla laptopar, mycket smartare och kraftfullare än Apples överskattade prylar som inte riktigt orkar med all information som ska överföras under våra livespelningar.

BOW säger: hur mycket pengar skulle du kräva för att raka av dig bävern på din överläpp?

BWO säger: Vissa saker gör man inte för pengar. Inte ens för hur mycket pengar som helst. Och mustaschen åker aldrig av. Jag är stolt över min mustasch och längtade efter att få mustasch hela min barndom. Det finns bara två kön enligt mig: Mustascher och kvinnor.

Dan säger: Tycker ni att melodifestivalen var bättre för eller som den är nu? Känns som om många (folket) tröttnar för att det är så många olika deltävlingar.

BWO säger: Jag tycker att MF är bättre nu än förr för dramatiken har ökat, fler artister får chansen och det gör ju även att finalen blir strået vassare än förr. Dessutom tittar ju tre miljoner människor på varke delfinal så uppenbarligen tycker inte folk att delfinalerna är ointressanta!

agnes säger: vilka chanser har ni att vinna igen?

BWO säger: Det känns som att showen satt i lördags och folk hör av sig hela tiden och vill ha tag på låten och älskar den. Vi är mer än nöjda med det. Jag vill därför inte spekulera i om vi kan vinna eller inte. Men visst, vi åker gärna till Belgrad om svenska folket vill. Men samtidigt är ju vi i bandet de enda i hela Sverige som inte själva kan rösta den 15 mars, haha.

Jessica säger: Grattis till finalplatsen :D Hur kommer ni att ladda fram till finalen?

BWO säger: Vi tar det soft och tycker förstås att det är skönt att slippa hålla på med Andra chansen. Martin har dragut utomlands på jobb, Marina håller på med gallerietm jag skriver ständigt på nya låtar och sen står vi alla på stand-by och måste kanske åka till England nästa vecka och göra tv där eftersom vi ligger på Englandslistan nu.

jonas säger: Blir det någon turne´ i Sverige ?

BWO säger: Vi hoppas kunna turnera i Sverige i sommar men det hänger på hur mycket vi måste jobba utomlands. Det är redan klart att vi ska spela mycket i Tyskland och Polen i sommar. Och sen vet man ju aldrig vad som händer om vi skulle gå till Belgrad. Så vi kan inte ta några beslut om hur det blir med en sommarturné förrän tidigast i april.

Sofie säger: Hej Alexander! Grymt bra jobbat i lördags! Tycker du att den här låten är lika bra som temple of love? Jag tycker att den satte sig på en gång i hjärnan. Riktigt bra =)

BWO säger: Jag har gillat LYLOM ända sen vi skrev den och inte ens jag har tröttnat på den. Så jag är mycket stolt över låten. Den innehåller allting som jag själv gillar med en poplåt. Och den låter framför allt riktigt internationell.

Oskaar säger: Vad tycker du om fridas musik?

BWO säger: Jag gillar Frida och det jag gillar mest med henne är att hon är en riktig låtskrivare. När Frida och jag snackar med varann så pratar vi nästan bara om låtar och våra favoritpoplåtar. Vi verkar ha väldigt liknande smak. Sen sjunger hon ju bra också, som Frida visade i lördags. Ingen dum brud, det där. Damp har hon också, precis som jag.

Carola säger: VIlken är din favorit låt?

BWO säger: Jag har hur mpnga favoritlåtar som helst. Men min favoritschlager genom alla tider är "Waterloo" med Abba.

jessica säger: hur länge har ni har hållpå och spelat som band??

BWO säger: BWP började spela ihop 2004 och slog igenom året efter. Vi fick vår första listetta i Ryssland och slog igenom i Östeuropa innan folk i Sverige ens visste vilka vi var. Men sen kom genombrottet här i Sverige desto snabbare. Så vi släpper vårt samlingsalbum "Pandemonium" 9 april och det innehåller alla våra 15 största hits (plus några nya låtar). Men vi hade hela 21 singlar att välja mellan till samlingsplattan.

Paulina P säger: Är Bard så där snygg på riktigt?

BWO säger: Ja, jag är snygg på riktigt. Hur skulle det annars vara? Att jag skulle vara snygg på låtsas, haha?

LULU säger: Om du fick sjunga en duett med vem som helst (död/levande) vem skulle du då göra det med?!

BWO säger: Jag skulle lätt kunna tänka mig en duett mellan Martin och Mika. Fast det känns som att vi känner varann för bra för att någonsin komma till skott. Mika är ju vår bästa polare i London. Det har han varit sedan innan han slog genom.

Matte säger: Hej Alexander, min idol sedan Obsession! =) Är du inte nått intresserad av att göra någon "tyngre" elektronisk musik, trance exempelvis?

BWO säger: Nej, jag gillar att skriva och göra pop. Dansmusik finns det så många andra som sysslar med. Jag är mer intresserad av att göra riktiga låtar med både musik och text.

Moderator säger: Nu kommer den sista frågan.

AnnaRebecka säger: Vem vill ni inte möta i finalen?

BWO säger: Vi är inte rädda för någon. Vi gör ändå vår grej. Nu hoppas vi att de 10 bästa låtarna kommer till Globen så får vi göra upp om vem som ska åka till Belgrad. Det ser ju att kunna bli den bästa Melodifestivalsfinalen någonsin. Hej, och tack allihopa!

Moderator säger: Tack till Alexander Bard i BWO och till alla ni som ville chatta!

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN