Skarsgård jobbar helt naken – gratis

Av: Frida Söderlund

Publicerad:
Uppdaterad:

Nu kastar stjärnorna kläderna för att hjälpa den panke regissören

INTIM SCEN Gustaf Skarsgård och Anna Åström näckar på filmaffischen.
INTIM SCEN Gustaf Skarsgård och Anna Åström näckar på filmaffischen.

Regissören Mani Maserrat har pantsatt lägenheten.

Gustaf Skarsgård poserar naken.

Nu strömmar kändisarna för att hjälpa ”Us” upp på bioduken.

Masserat.

Redan för en månad sedan kunde Nöjesbladet avslöja att regissören Mani Maserrat pantsatt sin lägenhet för nya filmsatsningen ”Us” med Gustaf Skarsgård, 31, i huvudrollen.

Relationsfilmen, som handlar om destruktiv kärlek, är nyligen färdiginspelad.

– Folk har jobbat tretton, fjorton timmar om dagen och under nattinspelningar. Det har varit väldigt intensivt och väldigt roligt, men också väldigt tufft, säger Mani Maserrat.

Pengarna är slut – men drivet finns kvar.

Nu vallfärdar kändisarna för att hjälpa filmen upp på den svenska biodukar. Sångerskan Sarah Dawn Finer, och krögaren Niklas Ekstedt är två som engagerat sig i filmens öde.

– Det har varit en helt fantastisk upplevelse för mig, att det är så många människor som brinner och engagerar sig i det här projektet, säger Mani Maserrat och fortsätter:

– Sarah Dawn Finer råkar jag känna, och hon kommer att gå in med en ganska stor summa till ljudläggning av filmen. Lika så om vi behöver musik eller en låt så kan hon ställa upp.

”Finns stort sug”

Gustaf Skarsgård och motspelerskan Anna Åström, 21, har jobbat gratis tillsammans med Rebecca Ferguson. Men nu kliver också skådiskollegan Helena af Sandeberg in i projektet.

– Hon har också ställt upp gratis. Det finns ett stort sug efter sådana här projekt, så när man väl startar ett är det många som vill vara med och hjälpa. Bilden är en spegling av deras starka kärlek, säger Maserrat.

Krögaren Niklas Ekstedt har lånat ut sin restaurang för inspelning och Gustaf Skarsgård ställer nu upp lite extra. På filmaffischen poserar Skarsgård naken – tillsammans med sin motspelerska Anna Åström.

– Vi gör en film om kärlek som jag försöker att göra så sann som möjlig, och ja, jag tycker att det är en sann bild på affischen. Det handlar om ett par som är nyförälskade, så bilden är en ingång som ligger nära verkligheten, säger Mani Maserrat.

Ber folk att ställa upp

Men hjälp av kändisar och skådespelare kämpar Mani Maserrat för att få in pengar för efterarbetning av filmen, ett arbetssätt som kal­las ”crowdfunding”.

– Det kostar runt två miljoner i vanliga fall. Men jag kommer be folk att ställa upp och klarar vi det så hoppas jag att den får premiär januari, säger Maserrat.

Publicerad: