Nöje

Det blir ett rent väckelsemöte

Av: 

Per Bjurman

Philips arena i Atlanta, USA.
Philips arena i Atlanta, USA.

NÖJE

Ja, det kommer bli allvar och ilska när Bruce Springsteen begår världspremiär här i det sommarheta Atlanta i natt.

Men inte bara.

Som han kungjorde innan den fantastiska uppvärmningen på Apollo Theatre i Harlem förra helgen:

The E Street B ands misson är densamma som alltid: we’re here to bring the power hour after hour!

I natt börjar den alltså officiellt:

Turnén Bruce Springsteen och hans nya, mer månghövdade version av E Street Band i sommar kommer med till Ullevi – de svenska fansens katedral i Göteborg.

Premiären äger rum i hockeyarenan Philips Arena i ett Atlanta där sommar­värmen redan kopplat sådant grepp att tillresta fans har vilt blommande periskoträd att febra ikapp med.

Och febrar gör de med all rätt – för ännu ett väckelsemöte till show verkar vara att vänta.

Anslaget kommer delvis att vara mer sammanbitet och dystert än på flera decennier, visst, det framgår både av färska albumet ”Wrecking ball” och Nöjesbladets intervju här intill.

Springsteen åker ut i världen för att berätta om hur den ekonomiska kollapsen slagit mot de människor som alltid befolkat hans sånger och det är inga muntra historier.

Men han vet ju samtidigt... lika viktigt som att det är att beskriva en verklighet så pregnant och sant som möjligt, lika viktigt är det att de som bor i den verkligheten får glömma och åtminstone för en kväll hoppas på något bättre.

Och om de uppvärmningsshower han och bandet gjort senaste veckan, först på Apollo Theatre i Harlem och sedan vid den pågående musikmässan i Austin, säger något om upplägget ger han dem – och oss – allt vi tål på den punkten. De har varit hisnande stegringar mot den totala euforin.

Showen kommer också att bli en lång hyllning till bortgångna E Street-medlemmarna Danny Fedirci och, framförallt, Clarence Clemons.

Som det hette på Apollo, i ett mantra Springsteen upprepade gång på gång,:

– Om ni är här och vi är här, då är dom här.

ANNONS

Shoppa kläder, skor & inredning hos Ellos – nu med upp till 50% rabatt i outlet.

Extern länk från Ellos

Shoppa här!

Publisert: