Justin: Jag var livrädd för Willis

NÖJE

”Ed”-stjärnan om sin roll i ”Die Hard 4.0”

1 av 2

LONDON

Bruce Willis.

Säg det namnet och Justin Long blir livrädd.

Ändå spelar han huvudollen mot actionhjälten i ”Die Hard 4.0”.

Tittar du på bilden av Justin Long, 29, och tänker att du känner igen honom från någon tv-serie är det förmodligen ”Ed”.

Han får oftast spela nörden i alla filmer. Bioaktuella ”Die Hard 4.0” är inget undantag. Justin Long är datanörden som av en slump hamnar under Bruce Willis beskydd.

”Fick nästan magsår”

Och han spelar inte skraj – utan var vettskrämd på riktigt.

–?Jag fick nästan magsår. Jag var livrädd eftersom jag är ett stort fan av de tre tidigare filmerna. Jag var orolig att jag skulle förstöra alltihop, säger han.

Justin Long är fåordig, nästan blyg, men samtidigt väldigt skämtsam. Rollerna han gjort hittills ligger nära honom själv som person.

1999 kom genombrottet som Warren Cheswick i tv-serien ”Ed” men det var först efter att han tagit examen ett år senare som han satsade på skådespelarkarriären på allvar.

”Die Hard 4.0” är lite av en milstolpe.

–?Det var magiskt att få spela mot Bruce. Sen läste jag manus och insåg att jag var med i nästan alla scener med Bruce. Då blev jag nästan illamående.

Nervositeten släppte dock något efter att Bruce Willis bjöd in honom i sin trailer så att de kunde lära känna varandra. Sedan var det bara att kasta sig in i scenerna.

–?Jag var verkligen imponerad av Bruces sätt att agera. Det är så coolt – jag var ju bara nio år första gången jag såg ”Die Hard”.

Tidigare artiklar

Susanna Nylén