Hon klår Tommy Nilsson!

NÖJE

Deltagarna i Schlagerspelet tror på Anna Books comeback

Nu är registreringen i full gång i Aftonbladets tävling Schlagerspelet, och det är Anna Book som är hetaste valet hittills.

Foto: Livat i stallet I schlagerspelet signar spelaren fyra artister till sitt ”stall” och anger en av dem som favorit. Poängskörden bygger på hur det går i den verkliga delfinalen - och favoriten får dubbla poäng.

De som redan nu köpt lag i Aftonbladets Schlagerspelet bockar i Anna Book som favorit i den första delfinalen av Melodifestivalen. Inte ens förhandstippade Tommy Nilsson får lika många favoritplaceringar, men han är inte långt efter med sina 29,19 procent jämfört med Anna Books 29,3 procent. Ljusår efter ligger Addis Black Widow med bara 1,14 procent.

Uno och Irma lockar inte många

Anna Book är även artisten som tagits ut mest av spelarna. Hela 66,05 procent av spelarna har med henne i sitt artiststall. Betydligt färre tror på jokrarna Uno Svenningsson och Irma Schulz Keller som hittills fått nöja sig med att återfinnas i 32,51 procent av artiststallen.

Sätt sprätt på en miljon

Registrerandet av lag, eller artiststall som det kallas i Schlagerspelet, är i full gång. Det gäller att ta ut fyra artister som spelaren tror på i varje delfinal, och samtidigt hålla ett öga på plånboken som till en början innehåller en miljon. Att signa Tommy Nilsson kostar 500 000 medan Anna Book kostar 300 000. Sen byter spelaren deltagare inför varje ny delfinal. Det går att registrera nya artiststall när som helst under schlagern 2007.

Se här har schlagerspelarna valt sina lag hittills:

Favoriter (andelen lag som med artisten som favorit):

Anna Book – 29,3 procent

Tommy Nilsson - 29,19

Andreas Lundstedt - 16,46

Uno Svenningsson & Irma Schultz Keller - 11,08

Elin Lanto - 8,9

Andersson & Gibson - 2,59

Sofia Berntson - 1,35

Addis Black Widow - 1,14

Populäraste artisterna (andelen lag som artisterna tagits ut till):

Anna Book – 66,05 procent

Elin Lanto - 63,77

Andersson & Gibson - 56,11

Andreas Lundstedt - 52,38

Sofia Berntson - 47,2

Tommy Nilsson - 46,69

Addis Black Widow - 39,54

Uno Svenningsson & Irma Schultz Keller - 32,51

Obs! Nya lag registreras hela tiden, dessutom kan alla spelare byta ut sina artister ända fram till lördagskvällen.

Stefan Tyrving

ARTIKELN HANDLAR OM