Våra skönhetssynder

NÖJE

Klämma, pilla, bita, fuska - så slutar du

Vissa saker har vi lärt oss sen barnsben att man absolut inte bör göra men ändå är det så fantastiskt svårt att leva som man blivit lärd. Karolina Skande synar våra synder och ger oss förslag på bot.

Klämma och pilla

Trots att man vet att det är förbjudet så är det omöjligt att hålla sig borta när man börjar ana en liten röd prick eller en ömmande punkt. Det spelar ingen roll att man vet att det kan leda till fler finnar eller infekterad hud.

Lösning: Innan ni går loss med att klämma och pilla kan ni åtminstone prova någon av akutprodukterna som finns på marknaden som hämmar utvecklingen av acne, de kanske inte fungerar på välutvecklade vitingar men används de i tid kan de faktiskt, om inte stoppa, så iallafall hämma utvecklingen.

Sova med smink

Klockan är 04.30 och hela kroppen ömmar, allt du vill är till sängen snabbare än någon hinner säga sova, men stopp i backarna inte innan "masken" har åkt av. Att i det läget börja mixtra med ögon-makeup-borttagning, rengöringsmjölk, ansiktsvatten, nattkräm och ögonkräm är helt otänkbart...

Lösning: Cleansing wipes! Snabbt, effektivt och en storfavorit bland make up artister.

Bita på naglarna

Uttråkad? Nervös? Stressad? Anledningarna är flera - alla lika dåliga. Har man väl börjat är det dock ofattbart svårt att sluta.

Lösning: Manikyrkväll. Jag lovar spenderar du över 1 timme på dina naglar (alternativt en förmögenhet på salong) är det inte i första taget som du väljer att bita sönder resultatet. Satsa på mörkt lack, det blir ännu fulare om du börjar gnaga.

Plattång eller hårfön varje dag

Antingen har man tunt hår och då vill man föna det varje dag för att få volym eller så har man tjockt ostyrigt hår och då vill man platta det varje dag för att få struktur - i båda fallen är det i längden en mardröm för håret.

Lösning Scarfen döljer allt, just nu är det mer än ok att knyta en snygg scarf runt håret och det räddar garanterat alla dåliga hårdagar.

Fuska med solskydd

Visst är man otroligt sugen när solen väl tittar fram att få en härlig bronzig ton på den bleka lekamen. Att grilla sig röd däremot gör ingen glad - varken för stunden eller i långa loppet. Det finns inget och då menar jag verkligen inget som ser så billigt ut som när någon kommer tillbaka från en spanienresa med en kräftfärgad urringning eller ett flagnande ansikte.

Lösning: Lyxiga solprodukter! Det kan låta banalt med en glassig och lyxig tub är så mycket roligare att packa med på semestern än en osexig förpackning från Apoteket.

Dricka för lite vatten

Vem är sugen på att hinka litervis med ljummet tråkigt kranvatten varje dag? Inte jag...

Lösning: Vatten, rikligt med is och en citronskiva i finaste vinglaset - vips så känns det inte så tråkigt att dricka vatten trots allt...

För lite sömn

Jag ska bara... Men vad är det i ärlighetens namn vi gör när vi sitter uppe och ugglar - kollar en sista gång vad som händer på internet, zappar mellan två serier som man inte följer, pratar i telefon med vänninan som man kommer träffa imorgon...

Lösning: Fina stärkta lakan, doftljus, mysig pyjamas och en riktigt bra bok. Att titta på TV i sängen är bannlyst! Varje kväll när du går och lägger dig kommer att kännas som en lyxstund och du kommer att längta till det att du får hoppa i säng.

Räddande prylar

Karolina Skande ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode