Lotta tillbaka nästa sommar

NÖJE

Plockade upp beundraren Torsten, 85, på scenen: Lotta betyder allt

1 av 3 | Foto: Haft en SuccésommarSäsongsavslutning - då passade Lotta Engberg på att kuppa mot både kameramän och sin största beundrare, Torsten Skogh, 85. Dessutom avslöjade hon att det blir ”Lotta på Liseberg” även nästa år. ”Lättaste förhandlingen någonsin”, säger hon glatt.

Hon kuppade in sin störste beundrare i säsongs- finalen.

Nöjesbladet kan nu avslöja att ”Lotta på Liseberg” får en fortsättning även nästa år.

– Så här lätt har det aldrig varit att förhandla, säger Lotta Engberg, 51.

Storpublik på Liseberg vecka efter vecka. Ökade tv-siffror i princip till varje program. Och enbart positiva artiklar i media. Hon var tveksam till en fortsättning när kapellmästaren Curt-Eric Holmqvist lade av efter fjolåret, men årets säsong av TV4:s ”Lotta på Liseberg” har varit en stor succé. Och det blir en fortsättning. På Nöjesbladets fråga efter avslutningsprogrammet kom parterna blixtsnabbt överens om en fortsättning.

Lotta vill fortsätta, så då kör vi, säger Niklas Vestberg, exekutiv producent på TV4.

– Lättaste förhandlingen någonsin, säger allsångsledaren glatt.

Fick inte biljetter

Än gladare var Torsten Skogh, 85. Att gå på allsång på Liseberg har fått upp hans livsgnista igen efter att hans fru gick bort 2012 efter 59 års äktenskap. I en intervju med Nöjesbladet i våras berättade Lotta Engberg om det brev som han skickade till henne där han berättade hur mycket det hade betytt för honom att få gå på allsång och träffa glada människor. Men i år har han har inte lyckats få tag i biljetter.

’Blev totalt överrumplad’

– Jag är ju så oteknisk att jag inte kan boka biljetter via nätet, och då får jag inte tag i några sittplats- biljetter. Jag har stått på ståplats två gånger, men jag orkar inte stå upp så länge, säger han.

Lotta Engberg hörde talas om problemet, och lurade med hjälp av grannarna Torsten till Liseberg. I direktsändning läste hon sen upp hans brev, innan han under stående ovationer från 10 000 personer fick ta emot en blomsterkvast och en kram av programledaren.

– Jag är totalt överrumplad, jag hade inte en aning. Att jag är hedrad, det är en underdrift. Och en kram också. Hon är … efter min fru så är Lotta nummer ett. Hon betyder allt, hade jag inte börjat gå i fjol och tittat på Lottas allsångskvällar så hade jag inte stått här i dag. Jag var helt nere, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM