Melodifestivalen

SCHLAGERN PRESENTERAS AV

Nu slår han tillbaka mot hatarna

Av: 

Frida Söderlund

NÖJE

Eric Saade: Jag vill bara säga att det svider

GÖTEBORG. Låten handlar om att ingen kan bli som han.

Men ”Sting” slår också tillbaka mot bilden av Eric Saade.

– Jag är precis lika osäker som vem som helst, säger han.

Redan i november sa tidigare Eurovision-trean Eric Saade, 24, att hans plan var att vinna Melodifestivalen en andra gång.

Bara sex dagar innan presskonferensen där SVT bekräftade årets artister hade han valt att tacka ja. Då var låten ”Sting” inte klar.

– Låten handlar helt enkelt om att jag säger till någon att det kommer att svida - för den personen kan inte bli den jag är, säger han.

Har ögonen på sig

– Det är inte jag som skrivit låten, även om jag varit med och format texten utifrån mitt perspektiv. Jag tycker att det där är någonting jag får säga nästan varje dag i mitt liv. Det finns lika mycket haters som folk som gillar det man gör. Och till alla haters vill man bara säga ibland att det kommer att svida.

Hur ofta får du upp­leva att folk är dryga?

– Det händer då och då. Går jag ut med mina vänner på krogen, eller egentligen när som helst, så är det klart man har ögonen på sig. Det kommer fram folk som säger fina saker men sedan kommer det fram folk som bara vill tjafsa, det är inte lika roligt. Då håller jag mig borta.

Nervös för tjejer

Tanken är inte att ”Sting” ska ge en ny bild av Eric Saade. Den har egentligen alltid varit samma, även om han tycker att vissa saker vilselett uppfattningen om honom.

– Den största fördomen om mig är att jag är jättesjälvsäker och jättekaxig. Att jag alltid är självsäker. Folk förstår inte… jag är precis som alla andra. Går det förbi en snygg tjej på stan så blir jag också nervös. Jag vet inte vad jag ska säga om jag ska börja snacka. Jag är precis som vem som helst, säger han.

ANNONS EXTERN LÄNK

Glöm inte solskydd – handla SPF, munskydd och allt du behöver i sommar här.

MEDS

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Melodifestivalen