Hysteriske Jesper Parnevik gör våra komiker arbetslösa

1 av 3 | Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD
Jesper.
NÖJE

Åh, vilken vecka.

Verkligheten är så sjuk att våra stackars komiker snart kommer vara arbetslösa.

I helgen blev proffs-skojarna exempelvis slagna av ett sömnpiller.

Någonstans behövde väl den dråpliga och mycket populära följetongen om att ”Färjan”-Håkan inte kunde bajsa en värdig uppföljare.

I veckan axlade den pensionerade golfmiljonären Jesper Parnevik den tunga uppgiften.

Torsdagen den 14 juli plöjde en galning beväpnad med vit lastbil ner människor som firade Frankrikes nationaldag längs strandpromenaden Promenade des Anglais i Nice.

Det var inget att skoja om. Men det hade ingen berättat för Jesper.

När golfmiljonären fick nys om massakern blev han så upprörd att han gjorde ett av 2000-talets mest klassiska misstag – drog snabbt från höften och sammanfattade sina tankar på Twitter:

”Ryktet säger att det var en man och en kvinna som körde lastbilen, men jag slår vad om att Zara Larssons utbrott kommer att låta: Jag hatar alla män.”

Det ”herremingud”-befängda upptåget att förlöjliga Zara Larsson och hennes viktiga kamp mot män som hatar kvinnor genom att irrelevant nog koppla ihop hennes åsikter med ett massmord i Frankrike väckte naturligtvis starka reaktioner.

Som det hette förr: Jesper Parnevik fick sina fiskar varma och gjorde det enda rätta. Han bad anständigt nog om ursäkt. Jesper hade tagit en sömntablett som han fått av sin fru Mia och blivit lite groggy. Förlåt, förlåt, förlåt.

(Min mening är inte att driva med sömntabletters eventuella biverkningar här. Frågan är väl snarare om inte Parneviks konservativa Zara Larsson-irritation sitter aningen djupare än vad ett tillfälligt rus kan uppfinna. Varför skulle han annars vara så specifik?)

Men det roligaste med rabaldret var ett av Jespers citat i Aftonbladet som tyvärr kom bort i villervallan:

”Det är andra gången jag gör det här. Jag skrev ett mejl till 100 aktieägare om flygande kor och cyklande zebror första gången jag tog en sömntablett.”

Nu snackar vi. 100 aktieägare? Flygande kor och cyklande zebror? Vem vill inte läsa det mejlet?

Cyklande zebror vore mer i linje med Jesper Parneviks nuvarande status som underhållare. På senare tid har Parnevik bjudit in tv-tittarna till sitt hem i Florida. Showen går ut på att kändisar går runt och småpratar i olika rum. Ibland slår Alexander Bard huvudet blodigt när han hoppar i en säng. Ibland åker familjen vattenskoter.

Det är samma simpla verkshöjd och innehåll som i en artikel med den fantastiska rubriken: ”Katten Snuttan, 2, stal grillkorv från grannen”.

Enda problemet är att landets komiker snart kan bli arbetslösa. Deras jobb att hitta detaljer i samtiden och blåsa upp dem till oproportionerligt stor och rolig humor överträffar inte verkligheten. De har inte en chans mot människor som kan löpa amok i text och bild precis överallt och utan samvetsgranna redaktörer.

I några timmar blev Jesper Parneviks ursäkt lika populär i sociala medier som ”Pokémon Go”. Vi kan alla använda den som en hyllning till våra tillkortakommanden och misstag i framtiden.

Här är mitt bidrag:

Satte jag bara fyra plus på Beyoncés senaste album ”Lemonade”?

Wow.

Jag måste ha tagit ett sömnpiller.

ARTIKELN HANDLAR OM