Måns-kopian ska ta Ryssland till seger

avTorbjörn Ek

”Måns har gett ny inspiration till hela Eurovision”

1 av 3

GLOBEN. Ryska Eurovisionfavoriten hoppas på att vinna – med en upprepning av Måns Zelmerlöws scenteknik.

– Det framträdandet var fantastiskt och vi alla älskade det, säger ryska superstjärnan Sergey Lazarev.

En vit skärm på scenen. En artist som agerar och dansar tillsammans med det som händer på skärmen bakom honom.

Måns Zelmerlöw? Nej, det är ryska artisten Sergey Lazarev, 33, storfavorit att ta hem segern i Eurovision song contest. Med ett nummer som tydligt inspirerats av förra årets svenska segrare.

– Det framträdandet var fantastiskt och vi alla älskade det, säger Sergey Lazarev om Måns Zelmerlöws ”Heroes”-nummer under en presskonferens på måndagen.

Vill höja nivån

– För oss är det viktigt att ta den nivån och höja det ytterligare.

Ryska Eurovisionlegendaren Philipp Kirkorov som varit med och skrivit och producerat den ryska tävlingslåten ”You are the only one” bekräftar att Måns Zelmerlöws framträdande varit en stor inspiration.

– Förut var det mycket dekor och rekvisita. Men nu är det en ny tid med ny teknologi. Det är inte bara vi som har sett Måns fantastiska framträdande. Han har gett ny inspiration till hela Eurovision song contest. Hur länge det håller i sig vet jag inte, men just nu är det så, säger Kirkorov under presskonferensen.

Olycka under repet

I sitt nummer ska Sergey Lazarev bland annat klättra upp längs med bakgrundsskärmen som förvandlas till trappsteg. Under sin allra första repetition på Globens scen föll han plötsligt ner från skärmen när han trampade fel och inte hittade trappstegen ordentligt.

– Det är inget att oroa sig för, sånt händer, det är därför vi repeterar. För att kolla. Det var första gången vi testade scenen och höjden och materialet. Det är ett nytt material på skärmen så vi testade allting och nu är det okej, inget att oroa sig för, säger Sergey Lazarev under presskonferensen.

Under Eurovision song contests inledande repetitioner släpps endast EBU:s egna fotografer in i arenan. Nöjesbladet har efterfrågat bilder från Lazarevs olyckliga fall, men fått till svar att det är osannolikt att den ryska delegationen skulle godkänna några sådana bilder.