Jimmie Åkessons kupp har gjort Boppers-Peter till etta på Itunes

Av: Louise Åström

Publicerad:
Uppdaterad:

Ligger före Beyonce

1 av 4

Jimmie Åkesson har bett sina följare att få före detta Boppers-sångaren Peter Jezewskis låt att klättra på Itunes.

Nu ligger låten etta och har knuffat ner både Beyonce och Justim Timberlake på listan.

Peter Jezewski, 59, före detta sångare i 'The Boppers', uppträdde på Sverigedekomkraternas sommarfestival och har sagt att han sympatiserar med partiet. Det gjorde att ett hotell i Karlstad valde att avboka honom från fem av hans kommande julspelningar.
– Som jag ser det är det ett direkt påhopp på yttrandefriheten och demokratin. Jag har räknat med att få lite skit för det här, men i form av ord, inte i handling. Det tycker jag är lite skrämmande, sa Peter Jezewski till Nöjesbladet.

Åkesson startar kampanj

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson, 37, reagerade på beskedet genom att starta en kampanj på Facebook för att få Jezewskis låt ”Jeannie's coming back” att klättra på Ituneslistan.

”Sverigevänner, Peter Jezewskis medverkan på Sommarfestivalen har fått konsekvenser för honom. Låt oss visa att vi tillsammans är en stark kraft som kan göra skillnad. Vi skjutsar upp honom på topplistan”, skriver Jimmie Åkesson på sin Facebooksida och länkar till Itunes.

Toppar listan

Åkessons har nu fått som han önskat. Sju timmar efter att han postat inlägget ligger Jezewskis låt på första plats. Låten toppar världsartister som både Beyonce och Justin Timberlake. Jezewski har även knuffat ner de svenska artisterna Laleh och Miriam Bryant.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN