Här är SVT:s nya musiksatsning

NÖJE

Gör stjärnspäckat musikprogram från New York

1 av 4 | Foto: MAGNUS SANDBERG/ANDREAS BARDELL
Sarah Dawn Finer

”En kväll i New York”.

Så heter SVT:s nya musikprogram som har premiär i höst.

I programmet ska svenska artister göra musik tillsammans med en gospelkör på Apollo Theatre i Harlem.

– Jag känner mig helt ovärdig att få stå på den scenen, säger Sarah Dawn Finer i en kommentar till SVT.

Just nu pågår inspelningarna av programserien ”En kväll i New York” på andra sidan Atlanten.

I programmet, som kommer att visas i SVT i höst, får tittarna följa med några av Sveriges största artister till New York, där de ska göra musik tillsammans med en gospelkör på Apollo Theatre i stadsdelen Harlem.

– Apollo Theater är kanske den mest legendariska scenen i världen och det en otrolig dröm för många artister att få stå på den scenen någon gång i livet. Många stora artister har stått där och att som svensk artist få komma dit för en fullsatt publik är väldigt häftigt, säger Ebba Adielsson, exekutiv producent för programmet, till TT.

"Känner mig helt ovärdig"

Varje artist kommer att välja en låt som ligger dem varmt om hjärtat, för att sedan göra en något annorlunda tolkning av denna tillsammans med ”The late show gospel choir” – en gospelkör som bland annat synts mycket i David Lettermans talkshow.

– Apollo är en legendarisk scen. Jag har varit på teatern som besökare för ett par år sen och sett Dreamgirls bland annat. Alla som jag lyssnat på sen barnsben har uppträtt eller startat sin karriär på Apollo Theatre, säger Sarah Dawn Finer, som medverkar i programmet, i en kommentar till SVT.

– Jag känner mig helt ovärdig att få stå på den scenen, men när tillfälle ges ,så kan man inte säga nej, fortsätter hon.

Stjärnspäckat

På listan över artister som kommer att medverka i programmet syns Zara Larsson, Titiyo, Darin, Roger Pontare, Niklas Strömstedt, Sabina Ddumba, Andreas Johnson, Charlotte Perrelli, Molly Sandén, Oscar Zia, Sarah Dawn Finer, Linda Pira och Andreas Lundstedt.

”En kväll i New York” har premiär på SVT1 i höst.

ARTIKELN HANDLAR OM