Flinck: ”Duschade i mörker i ett halvår”

avLinnéa Borgert

Om självhatet – klarade inte av att se sig själv naken

1 av 2 | Foto: MARGARETA BLOOM SANDEBÄCK
Torsten Flinck berättar nu om sitt stora självhat.

Thorsten Flinck såg inte sig själv naken – på ett halvår.

Innan han klädde av sig för att kliva in i duschen släckte han lampan i badrummet.

– Jag har varit inne nu i en period av ett enormt självhat, säger han i Fördomspodden.

I Cafés podcast Fördomspodden testar Emil Persson sina fördomar om olika kändisar. En fördom han har om Thorsten Flinck är att han ”blir lite glad när han ser sig själv i spegeln”. Det stämmer inte alls.

– Verkligen inte. Nej, jag har varit inne nu i en period av ett enormt självhat. Jag såg mig själv naken för ett par veckor sedan för första gången på ett halvår. I fem månader har jag, när jag har duschat, gått in i badrummet och släckt först innan jag tar av mig, säger Throrsten Flinck i podden.

”Föraktar min svaghet”

Han säger att han just nu är ganska okej med att se sig själv i spegeln, men han blir fortfarande inte glad. Och det finns flera anledningar till varför.

– Svagheten hos mig själv hatar jag och föraktar. Jag har sedan jag var en liten pojke haft en Thorsten till. Han sitter på ena axeln. Han har alltid varit med. Han har talat om för mig hur ful jag är sedan jag var liten. Hur vidrig jag är, säger han i Fördomspodden.

Tycket det är vacker hos andra

Även om Thorsten Flinck har svårt att acceptera sina egna brister kan han uppskatta andras, berättar han i podcasten.

– Svagheter hos människan tycker jag är oftast är vackert och fint. Hos andra. Men den lilla människan och försvarslösheten, sårbarheten och allt det där, det är honom eller henne jag verkar för i mitt yrke och tar parti för, eftersom jag är en av dem, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM