Så förändrar SVT Andra chansen

NÖJE

Ska få publiken att sitta som på nålar

1 av 4 | Foto: Hasse Andersson uppträder.

Hasse Andersson, en musikjournalist och ett nytt sätt att presentera finalens startordning.

Melodifestivalen avslöjar nu de dramatiska ändringarna med Andra chansen.

Detta ska få publiken att sitta som på nålar, tror SVT.

Nu avslöjar SVT planerna på att skaka om i Melodifestivalen. Bland annat kommer Hasse ”Kvinnoböske” Andersson att uppträda i Andra chansen. Hasse medverkade i förra årets Melodifestival och tog svenska folket med storm med låten ˝Guld och gröna skogar”.

Artisten vann nyligen en grammis, som han dessvärre inte kunde ta emot själv – han var nämligen i Florida vid tillfället. Enligt SVT:s hemsida utlovar Hasse musik och allsång under sitt uppträdande.

Hasse är dock inte det enda esset i rockärmen som SVT har att bjuda på. Andra chansen ska nämligen få sig ett lyft, som enligt SVT ska få Sverige att sitta som på nålar under tävlingen.

Finalens startordning meddelas direkt

Gina Dirawi, Ola Salo och Peter Jöback som leder programmet, kommer under kvällen att överlåta scenen till Melodifestivalens exekutiva producent Christer Björkman. Han kommer att avslöja under programmet vilken startordning finaldeltagarna kommer att uppträda i. Detta gäller inte bara de klara finalisterna, utan även de som går vidare från lördagskvällens program.

Ännu ett nytt inslag kommer att vara musikjournalisten Anna Charlotta Gunnarsson, som ska analysera och prata om årets Melodifestival-trender.