Marcus & Martinus slår rekord på Gröna Lund

avLinnéa Borgert

NÖJE

”Har aldrig stängt så här tidigt”

1 av 9

De norska tvillingarna Marcus & Martinus har slagit rekord.

Inför måndagens konsert stängdes portarna till Gröna Lund helt klockan 16.50.

– Vi har aldrig stängt så här tidigt innan, säger Annika Troselius, informationsansvarig.

Tidigare i år har bland annat Miriam Bryant, Darin, Johnny Depp och Nikki Sixx stått på stora scenen på Gröna Lund i Stockholm. Men det är inte någon av dem som har lockat den största publiken – det gjorde de 14-åriga tvillingarna Marcus & Martinus på måndagskvällen.

Vid 16-tiden började Gröna Lund stänga sina biljettkassor, för att fler inte skulle köpa biljetter. Klockan 16.50 stängde entréerna helt.

– Vi har aldrig stängt så här tidigt tidigare, säger Annika Troselius.

Slog Tenacious D

Det tidigare rekordet hade rockgruppen Tenacious D med skådespelaren Jack Black. När de spelade i parken för två somrar sedan fick man stänga insläppet klockan 17.15.

– De senaste dagarna, senaste veckan, så har vi ju förstått hur populära Marcus & Martinus är. Speciellt efter att Liseberg fick stänga så har vi haft beredskap för det. Men jag tror inte att vi skulle kunna ha gissat att det här skulle ske för fem, sex veckor sedan, säger Annika Troselius.

Fick bäras över staket

Trots 15 000 besökare i parken, varav en stor del unga, säger Annika Troselius att parken inte har haft några större problem med ordningen under kvällen.

– Det var en lugn, trivsam och högljudd konsert, säger hon.

Fyra eller fem personer fick lyftas över kravallstaketet under konserten, enligt Troselius.

– De flesta av dem var ju egentligen för att de var trötta och för att de kanske hade ätit och druckit lite för dåligt under dagen. Sen kanske det blir för mycket när man får se sina idoler. Men det var väldigt få, det var en lugn konsert.

ARTIKELN HANDLAR OM