Förslaget: Döp om ”Kniven mot strupen”

NÖJE

Nya programledaren Claes Claesson föreslår nytt namn till showen

1 av 2 | Foto: Claes Claesson.

Att hjälpa krögare i ”Kniven mot strupen” har visat sig vara jobbigare än nya programledaren Claes Claesson trott.

Därför föreslår han ett namnbyte på programmet.
– Om jag ska vara helt ärlig så skulle jag nog vilja döpa om hela programserien till ”Restaurang-psykologen” istället, säger Claes Claesson.

Fiskeprofilen Claes ”Svartzonker” Claesson tar över som ny programledare i ”Kniven mot strupen”. Tv-programmet där restaurangägare får hjälp att försöka få sina restauranger på fötter igen.

Efter inspelad säsong kan Claesson konstatera att inspelningarna inte blev som han föreställt sig.
– Det var betydligt svårare än vad jag trott. Jag visste inte riktigt vad jag gav mig in på, säger han till Nöjesbladet.

”Borde döpa om programmet”

Med bakgrund till hur arbetet under säsongen sett ut föreslår Claesson en ny titel på programmet.
– Om jag ska vara helt ärlig så skulle jag nog vilja döpa om hela programserien till ”Restaurang-psykologen” istället. För det är egentligen det jag håller på med. Jag hjälper människor som mår dåligt i utsatta relationer.

Att hjälpa restaurangägarna under ett par dagar har inte varit helt enkelt, berättar Claesson.
– Det är alltid svårt att förändra en människa som sitter i skiten. Vi har människor som blöder pengar som vet om att de har misslyckats, men lever i förnekelse.

”Beredd att boxas”

– Med erfarenhet av många tidigare ”arga kocken” så har jag kommit till en scen där folk har garden uppe och är beredda på att börja boxas, för de tror att det första jag ska vara är arg. De förutsättningarna är rätt svåra att jobba med.

Cleassons taktik har varit att inte ha en ilsken approach.
– Jag är inte en så arg person av mig. Jag har ganska stor erfarenhet av att coacha människor och hjälpa dem att hitta andra verktyg. Det är klart att jag kommer att bli förbannad i serien men jag är inte den som står och skriker på något bara för att skrikandet ska vara där, säger han.

Har du känt att du varit rätt man på rätt plats?
– Jag är bra på det där, jävligt bra. Däremot så är det så att vi har fem dagar på oss att hjälpa till. Det jag och teamet lämnar över är en liten 'crash course' kan man säga.

”Inget dumt förslag”

På TV 3 konstaterar man att förslaget är vettigt.
– Det är inget dumt förslag för det är ju helt i linje med den touch han satt på programmet nu när han klivit in. Men ”Kniven mot strupen” är ju också ett väl inarbetat format som vi är väldigt trygga med som tittarna också känner igen. Så just nu är det inte aktuellt att byta namn, säger Susanne Nylén, presschef på TV 3.

Kniven mot strupen har premiär den 10 oktober klockan 21 på TV 3.

ARTIKELN HANDLAR OM