”De säger att jag har slagit min fru”

NÖJE

Martin Timell rasar mot ryktena som sprids på internet

Foto: Mats Strand
Sexrykten Martin Timell är rasande på alla lögner som sprids om honom på internet.

Martin Timell har just förklarat att han omöjligt kan leva utan sin hustru Catarina.

Sedan sänker han rösten.

Nästan viskande berättar han om ryktena som sprids blixtsnabbt över internet:

”Martin Timell slår sin fru”.

– Fruktansvärt. Det är så djupt kränkande att höra.

Foto: IBL Bildbyrå
Martin och hans fru Catarina.

Tidigare på dan har han suttit i ett bullrande byggkaos och spelat in ”Äntligen hemma”. Nu vilar armbågarna mot en vit duk och favoriträtten Pata Negra har serverats på den exklusiva stammiskrogen.

Förutom en ömmande, blåsvart tå (fråga inte) verkar han nöjd. Med all rätt. Som programledare för tre pågående tv-succéer når han varje vecka ut till miljontals tittare.

Tar time-out

Arbetstempot är vansinnigt – men bara ett tag till.

Snart tar Martin Timell, just det, time-out.

– Den 20 maj kliver jag av den här medievärlden och åker ut på landet i tre månader.

– Då pratar jag varken med tv eller med tidningar.

Är du bra på att klara stressen?

– Nej, inte speciellt. Jag behöver varva ner. Jag känner av en riktig panikångest ibland och då är det som om allting börjar svaja. Men jag har lärt mig att hantera den genom att säga ”kom då, din jävel”.

Vad gör du ute på landet?

– Bygger! Haha! Men det är ju så otroligt kul.

Du är alltid lika glad och käck i tv-rutan. Blir du aldrig less på den bilden av dig själv?

– Men jag är ju trevlig. Jag är en gammaldags, hederlig programledare som är bra på lättare underhållning. Jag kommer aldrig att bli någon spjutspets.

Är du en grubblare?

– Ja, det är jag. Vissa morgnar är det svårt att komma upp ur sängen över huvudtaget. Varför ska jag gå upp? Det är väl så alla kan känna ibland.

Djupa svackor

– Men det var mycket värre när jag var yngre. Då kunde jag vara riktigt djupt nere i svackor. När jag levde ensam gick jag ut med kompisarna och söp skallen i bitar. Men när jag träffade Catarina lärde hon mig att gå ut och springa i stället. Det funkar. Endorfinerna har blivit mitt Prozac.

Ni har varit gifta i över 20 år. Vad är hemligheten?

– Att vara lyhörd för vad den andre vill. Och som kille aldrig bli ”mesen”. Ingen gillar dvärgpudlar, åtminstone inte i form av män.

Jag har hört att ni pratar väldigt ofta i telefon?

– Ja, extremt ofta. Säkert en sju–åtta gånger per dag.

Varför då?

– Jag vill bara höra henne prata. Du förstår, jag är så torsk på min fru och mår inte bra om hon inte är närvarande. Jag sover uselt utan henne. Jag kan inte leva utan Catarina, så är det bara. Det är fullkomligt otänkbart.

– Jag vet att det går de här ryktena om mig på internet ...

Vad då för rykten?

– De säger att jag har slagit min fru. Min fru ska vid flertal tillfällen ha åkt in på akuten för att hon blivit misshandlad av mig. Det är ren, hemsk lögn, naturligtvis. Det värsta är att det sitter en massa människor där ute som tror att det är sant. Men i samma sekund jag reagerar på det, så eskalerar det bara. Så jävligt är det.

Vilka sprider ryktena, tror du?

– Folk som sitter hemma och inte har nåt att göra. Vandringssägner uppstår blixtsnabbt på internet. Lars-Johan Jarnheimer (vd Tele2, reds anm) fick en fråga i London en gång om det stämde att han, jag och Magnus Uggla brukade åka en vecka till Bangkok varje år för att ligga med prostituerade. Det är så grovt kränkande.

Inga friarbrev

Du är en av Sveriges mest kända, manliga tv- personligheter. Får du mycket friarbrev?

– Hahaha! Nej, aldrig fått. Jag är den som kvinnor helst vill ha till granne, enligt nån undersökning. Sen var jag den som de gärna ville ha barn med. Men jag var inte ens på topp hundra när det gällde vem de ville ha sex med. Så nån form av oerhört framgångsrik spermadonator som de dessutom bor granne med vore tydligen bra.

Martin avslutar intervjun med att bjuda på favoritwhiskeyn Lagavulin. Sedan promenerar vi Nybrogatan ner och till ljudet av en lång svordom lyckas han slå i sin onda tå ännu en gång.

Ett stenkast bort väntar paradvåningens 250 kvadratmeter. En haltande tv-stjärna är äntligen hemma.

Har aldrig förlorat i TP

Björn Solfors