Nöje

70+ Hetast på vita duken

NÖJE

Malmsjö och Nørby kärlekspar i Ostens romantiska komedi

GOTLAND

Gammal kärlek rostar aldrig.

Jan Malmsjö, 73, och Ghita Nørby, 70, är filmsommarens hetaste kärlekspar.

De två stjärnorna får känslorna att svalla i nya filmen "Walter och Virginia".

KÄRLEK PÅ GOTLAND Det slår gnistor om kärleksparet Virginia (Ghita Nørby) och Walter (Jan Malmsjö). De gör huvudrollerna i Suzanne Ostens kommande romantiska komedi om en man och en kvinna som drabbas av den stora passionen.
KÄRLEK PÅ GOTLAND Det slår gnistor om kärleksparet Virginia (Ghita Nørby) och Walter (Jan Malmsjö). De gör huvudrollerna i Suzanne Ostens kommande romantiska komedi om en man och en kvinna som drabbas av den stora passionen.

Den stålgrå himlen hänger tung över Villa Muramaris strax utanför Visby och lovar ingen ljusning. Regnet strilar ihärdigt ner över de festdukade borden i trädgården och får de färgglada ballongerna att sloka.

-Åh, jag ska aldrig dricka mer i hela mitt liv, muttrar Jan Malmsjö bakom svarta solglasögon där han vacklar fram under ett svart paraply.

Baksmällan är lika tryckande som åskmolnen.

-Tack, vi bryter där!

Minnesförlust

Regissören Suzanne Osten tittar fram bakom kameran. På ett för dagen ovanligt regnigt Gotland tar hennes romantiska komedi "Walter och Virginia" just nu form.

Här spelar Jan Malmsjö den gamle regissören som tappat minnet efter flera stroke. Han bor på ett hälsohem för äldre och drabbas plötsligt av den stora passionen när Virginia (Ghita Nørby) flyttar in.

-Som min hustru brukar säga: Gamla kåkar brinner bäst, säger Jan Malmsjö med ett skratt.

Ändå hör det till ovanligheterna med romantiska komedier där kärleksparet är 70-plus. Här tar de kärlekskranka männen sig fram med käpp och rullator istället för att göra entré på en vit springare.

-Det är härligt och skojigt att Suzanne gör en film om den här mystiska åldern, säger Ghita Nørby. Att det görs så få filmer om äldre beror ju på att alla manus skrivs av unga och de har ingen aning om hur vi är.

Använder skyfallet

Om kärlekens makter står produktionen bi är det värre med vädrets. Tanken var att dagens scen där hälsohemmet Verona ordnar festlig familjedag för de boende skulle bada i solljus, inte regn.

Men skam den som ger sig. Suzanne Osten väljer att göra skyfallet till en grej i filmen.

-Jag tycker det blir roligt när vi erkänner att det regnar och alla får klafsa runt i det på festen. Det blir något komiskt över alltsammans, säger hon.

I "Walter och Virginia" får biopubliken möta en ny sida hos regissören.

-Ja, jag tror det blir en mer naiv ton än i mina tidigare filmer. En blandning av komik och allvar med ett visst ljus. Det blir en film för alla 11-åringar i oss.

"Walter och Virginia" får premiär i hela Skandinavien i februari 2006.

Karin Lindstedt

ANNONS EXTERN LÄNK

Rean fortsätter hos Åhléns – 50 % på utvalda varor!

Åhlens

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje