Efter sexanklagelserna – Matt Lauer ber om ursäkt

”Det går inte i ord att uttrycka min sorg och ånger för den smärta som jag har orsakat andra”

1 av 2 | Foto: Anthony Harvey / AP TT NYHETSBYR N
Matt Lauer.

avJakob Meijer, Mathilde Albinsson

NÖJE

Amerikanske tv-profilen Matt Lauer fick sparken från sin arbetsplats på NBC efter anklagelser om sexuella trakasserier.

Nu ber han om ursäkt .

”Det går inte i ord att uttrycka min sorg och ånger för den smärta som jag har orsakat andra med mina ord och handlingar”, skriver han i ett uttalande.

I två decennier har han hållit morgonpigga tittare sällskap i det populära morgonprogrammet ”The Today show”. Men på onsdagen stod det klart att Matt Lauer försvinner från rutan och NBC. Kollegan Savannah Guthrie berättade i direktsändning att Lauer fått sparken.

Nu ber Matt Lauer om ursäkt i samma program. Guthrie läste under torsdagen upp ett uttalande från Matt Lauer. I uttalandet förnekar han några av anklagelserna, samtidigt som han påpekar att det finns ”tillräckligt mycket sanning i dem för att jag ska generas och skämmas”.

”Det går inte i ord att uttrycka min sorg och ånger för den smärta som jag har orsakat andra med mina ord och handlingar. Jag är verkligen ledsen för de människor jag har skadat”, lyder inledningen av uttalandet.

Det var i måndags som NBC tog emot en anmälan av en anställd som anklagar Lauer för sexuella trakasserier.

I ett internmeddelande till NBC:s anställda skriver kanalen att det är det första klagomålet som kommit in angående Lauers beteende. De skriver samtidigt att det finns anledning att tro att det inte rör sig om en enskild händelse.

Matt Lauer är en av USA:s mest kända nyhetsankare. 2015 gjorde han den uppmärksammade intervjun med Charlie Sheen, där den senare avslöjade att han är hiv-positiv.

Svenska kvinnor reagerar på hashtaggen #metoo 00:46
ARTIKELN HANDLAR OM

MeToo