Babsans fräcka kupp i tv

NÖJE

Lurade SVT – tappade klänningen hos publiken

Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson lyckades med det som ingen lyckats med tidigare.

Han kuppade cirka en miljon tv-tittare och hela SVT när han plötsligt tappade klänningen.

– De är så kul att chocka folk, säger Babsan till Nöjesbladet.

Foto: Till sist hade ”Babsan” bara på sig ett superkort plagg – med synliga trosor.

Det har blivit ett par kupper genom åren i ”Allsång på Skansen”. Men att Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson, 50, helt plötsligt tappade klänningen under allsången "Nudistpolka” var ingen beredd på.

Utom Babsan själv.

– Jag har alltid varit så snäll och gjort vad folk har sagt till mig, så jag själv kom på en liten kupp att strippa under nudistpolkan.

”Gick sönder”

Det var när Babsan och Christer Lindarw, 56, var ute bland publiken under allsången som det hände. Efter att Babsan satt sig hos två överraskade manliga besökare i publiken tycktes plötsligt den röda paljettklänningen gå sönder.

SVT visste inget

– Alla blev upprörda. ”Gud klänningen har gått sönder”. Det är så kul att chocka folk, det blev en ny Lill Lindfors, säger Babsan.

På SVT hade man inte en aning om Babsans planer. Kameramännen fick order om att bara filma Babsan framifrån för att tv-tittarna inte skulle se ”fadäsen”.

– Vi visste inte alls att han preparerat detta. Vi har aldrig varit med om någon som gjort något vi inte känt till tidigare, men det blev ju roligt, säger Gunilla Nilars, projektledare.

– Jag gjorde en liten chansning, men jag tänkte att de måste ta den här grejen eftersom de själva satt en naken karl på scenen, säger Babsan.