Sparty – spa och party i ett!

NÖJE

Bjud vännerna på fest OCH avslappning

1 av 7 | Foto: Jupiter
Skippa utekvällen och bjud hem vännerna på ett avslappnade spaparty i stället.

Njut av en avslappnande stund på spa ihop med dina bästa vänner.

Häng på senaste trenden från USA – spaparty!

Drick drinkar, skvallra med kompisarna och få en ansiktsbehandling samtidigt. I USA har spartyn – spa-partyn – blivit en trend.

Sofis mode har träffat Alexis Ufland, som började satsa på spartyn i New York redan för två år sedan.

Hur uppstod egentligen trenden med spapartyn?

– Det började med att jag var med och planerade min väninnas möhippa. Vi var alla över trettio och kände inte för att gå ut på krogen och festa, så vi planerade in ett spabesök i stället. Väl på plats fick alla gå in i olika rum för att göra våra behandlingar och så samlades vi efteråt och gick på lunch. När vi var på lunchen slog det oss att det hade varit roligare om vi hade kunnat göra spabehandlingarna samtidigt som vi åt – och så föddes idén.

Men går det att kombinera en fest med ett avslappnande spabesök?

– Ja, det finns ingenting som är så avstressande som att umgås med sina vänner i en härlig miljö. Sedan kan man såklart själv välja vilken typ av musik man vill ha, om det ska vara partystämning eller mer meditativt. Många kändisar älskar att sparta.

Som vilka då?

– Nyligen arrangerade vi en fest hemma hos Paris Hilton, som ville fira en väninna som väntade barn. Tre timmar innan spartyt började åkte våra terapeuter hem till henne och gjorde om hennes vardagsrum till ett spa. Sedan kom tjugo av hennes närmaste vänner och njöt av en enorm buffé med cocktails och behandlingar som manikyr, pedikyr och massage. Hennes favorit var en manikyr som vi gjorde i rosa med Swarovskikristaller.

Om man vill ordna ett eget sparty — hur gör man då?

– Det viktigaste är att få rätt stämning – så börja med att välja ut en bra loungeskiva, dämpa belysningen och dekorera ditt vardagsrum med blommor och massor av doftljus. Bjud sedan över dina väninnor och be dem ta med sig varsin morgonrock. Sedan kan man välja att hyra in en eller två spaterapeuter, eller så gör man behandlingar på varandra. Det blir en oförglömlig kväll.

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode