Nöje

”Jag blödde över hela min skjorta”

NÖJE

Martin Rolinski i BWO om första fyllan, diskoslagsmål & livskrisen

LEKSAND. Tvålfagre BWO-sångaren Martin Rolinski kan verka städad och välkammad.

Så Nöjesbladet gav honom en blåtira och satte honom i förhörsstolen där alla tuffa frågor är tillåtna.

Bakom den fläckfria ytan visar det sig finnas historier om en blodig förstafylla, krogslagsmål och existentiella kriser.

På lördag står du på Melodi-festivalscenen med BWO för fjärde gången på fem år, vad är du mest rädd för?

– Att jag har öppen gylf. Jag hade den vidöppen under mitt första framträdande med BWO. Först efter tredje låten upptäckte jag att publiken kollade väldigt mycket på mitt skrev. Nu kontrollerar jag alltid flera gånger innan jag går ut på en scen.

Hur fåfäng är du?

– Ganska lite. Jag tycker att det är viktigt och kul med kläder, men jag vänder mig inte om en extra gång och kollar mig i spegeln. Jag är inte lika fåfäng som folk tror jag är.

Vad är den vanligaste missuppfattningen om dig?

– Att jag är bög.

Har du någonsin funderat över om du är homosexuell?

– Aldrig någonsin. Jag har typ fler gay-vänner än straighta vänner i Stockholm så jag har definitivt hamnat i situationer där jag kunnat ifrågasätta min sexualitet men aldrig gjort det.

När ville du senast slå någon på käften?

– Jag har aldrig provat att slåss. Men för ganska många år sedan var jag på ett disko när någon jävel slog mig i bakhuvudet. När jag vände mig om och frågade varför så skallade han mig rätt på näsan. Jag stapplade därifrån och hämtade en vakt. Vakten ställde oss mitt emot varandra. Då hade jag in i helvete stor lust att slå honom. Men det var nog tur att jag inte gjorde det för då hade jag förmodligen hamnat på sjukhus.

Fick du veta varför han slog dig?

– Någon hade sagt till honom att jag hade sparkat honom på hans smalben. Han var påtänd som ett höghus och hade hela sitt gäng där.

”Jag är allmänt konstig”

När sa du senast ”vet du inte vem jag är”?

– När mitt passerkort inte fungerade på jobbet. Det är inte så att jag står i nattklubbskön och försöker komma in. Men jag är narcissistisk och vill ha uppmärksamhet annars hade jag aldrig ställt mig på en scen.

Varför grät du senast?

– 1998 på en begravning för en i familjen. Jag är inte typen som gråter när jag slår mig eller ser på film. Jag låter inte bli att gråta för att jag är okänslig, utan det är nog fysiskt. Jag tror att mina känslor är lite annorlunda jämfört med andras. Jag är bara konstig allmänt.

Vilken är din dolda talang?

– Jag har spelat tennis på elitnivå och stod i valet och kvalet om jag skulle ta tennisstipendium i Texas eller plugga till civilingenjör på Chalmers. Jag valde det senare.

Vilket minne får dig att rodna?

– En gång kollade jag på tennis i Monte Carlo och gick i läktartrappan vid en setboll. Stefan Edberg skulle serva och precis då snubblar jag och rullar hela vägen ner. Det var 7 000 personer där och varenda jävel kollade. Stefan Edberg gjorde dubbelfel och blev skitförbannad.

”Hade ingen att ligga med”

Hur var första fyllan?

– Den var blodig. Jag snubblade på ett bananskal och drog huvudet i ett bilräcke och slog upp hakan. Jag blödde över hela skjortan och det var bara att hoppa in i en taxi hem. Jag var typ 17 år.

När hade du din största livskris?

– När jag gick ut gymnasiet – en existentiell kris. Jag insåg att jag inte skulle bli tennisproffs, och jag tyckte inte att jag var märkvärdig i någonting och jag hade inte någon jag kunde ligga med. Men det löste sig ju.

När förlorade du oskulden?

– Med en gymnasieflirt, hon var första ordentliga flickvännen. Vi var båda lika taffliga och fumliga. Inga konstiga böjelser hann börja te sig då, utan det var det vanliga. Försiktigt och lugnt. Och klantigt.

Jagade sin bil

När hade du senast kontakt med polisen?

– När vi körde in i ett skyltfönster på Kungsgatan i Stockholm. Min fru Katarina glömde lägga i växeln och handbromsen så bilen rullade baklänges nedför hela jävla Kungsgatan och in i en BikBok-skylt precis nere vid Stureplan. Det var en annorlunda känsla att springa bakom sin bil i fel fil på Kungsgatan i rusningstrafik när den nästan kör ner folk. Men det gick bra förutom skyltfönstret. Ja, och då kom polisen och undrade vad fan vi var för idioter såklart.

Var det jobbigt att vara Martin Rolinski just då?

– Det var det verkligen. Folk runt omkring stod och tog kort med mobilkamerorna. Och efter fem minuter ringde Aftonbladet, haha.

Ylva Niklasson

ANNONS EXTERN LÄNK

Sommardeal: Prova BookBeat gratis i en månad – klicka här!

BookBeat

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje