Mode

3 frisyrer på 5 röda

NÖJE

Snabbt och lätt – svårare än så här behöver det inte vara med ett toppenbarr

En snygg frisyr behöver inte betyda timmar framför spegeln med värmeverktyg, borstar, kammar och sprejer.

Här får du tips på tre snabba, supersnygga kändis-barr som du fixar i ett nafs!

Av: Linda Gradin

Lång hår à la Blake Livley

”Gossip girl”-stjärnan lyckas alltid få till snygga svallande vågor. Det kan du också –på bara några minuter!

Foto: AP

Använd en stor locktång. Ju större tång desto naturligare blir lockarna. På långa hår håller ofta frisyrer väldigt bra. Klipper du upp håret lite grann faller det också snyggare.

1. Ta slinga för slinga och börja med överhåret, sedan är det bara att fylla på med mer lockar om det behövs i håret undertill. På så sätt sparar du tid och får ett naturligare svall.

2. Locka varje slinga från toppen och ner. Locka alltid åt samma håll, men lämna den sista hårsnutten längst ner rak.

3. Dra fingrarna genom håret och spreja med en saltvattensprej. Det ger håret lite mer självfall och stadga.

Mellanlångt hår à la Reese Witherspoon

Ett mellanlångt hår kan vara allt från en längre page till hår strax nedanför axlarna. Vad du än väljer att göra med det, ser det nästan alltid bra ut. För att lyckas med Reese Witherspoons klassiska vågor behöver du bara öva upp snabbheten med dina värmespolar och dra en kam genom håret.

Foto: AP

1. Ta slinga för slinga och linda upp håret på värmespolar. Värmespolar är toppen för den som har ont om tid och ska ha vågor eller lockar fort. Linda upp lika stora slingor på de största spolarna i vågräta linjer. Tänk på att ta lika stora slingor och hela tiden rulla håret åt samma håll

2. När du har lockat klart håret drar du fingrarna genom det och lägger håret på plats.

3. Avsluta med en glanssprej så du får stuns och glans i håret. Det ger den där extra lyxiga känslan.

Kort hår à la Rihanna

En kort frisyr kan vara lätt att hantera och väldigt skön. Samtidigt också svår att stajla, om du hela tiden måste föna den till rätt form. Var noga med att föna håret efter att du har duschat, har du virvlar kan de lätt göra håret lite bångstyrigt.

Foto: AP

1. Använd en plattång och dra igenom så gott det går. Numera finns det plattänger för kortare hår som är mycket mindre och smalare och hjälper dig att komma åt ordentligt. Platta det längre håret noga ute i topparna för att få en taggig känsla.

2. Ta ett mjukt vax på händerna och dra det genom håret. Tänk på att inte ta för mycket, annars kan det lätt se fett ut. Krama in vaxet i de kortare partierna, det ger en lite busigare look.

3. Avsluta med att spreja håret med en antifriss-sprej. Det ger stadga och ser till att de små hårstråna inte flyger omkring.

ANNONS EXTERN LÄNK

Nu smygstartar rean hos Cervera: 30-50 % rabatt på utvalda varor!

Cervera

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Mode

ÄMNEN I ARTIKELN

Mode