Mejla

Jenny Seth

Borde jag bränna Chris Browns skivor på bål?

NÖJE

Din favoritartist visar sig plötsligt från sin allra sämsta sida.

Vad gör du? Rensar Ipoden eller fortsätter nynna med som om inget hade hänt?

Veckans sämsta musiknyhet: Chris Brown misstänks ha misshandlat Rihanna. I söndags, innan Grammy-galan där de båda skulle ha uppträtt, ska det framgångsrika paret ha börjat bråka. Enligt Los Angeles Times ringde ett vittne polisen som sen hittade sångerskan blåslagen i pojkvännens hyrbil. I skrivande stund har Brown i sällskap av advokat överlämnat sig själv till polisen och just släppts mot borgen.

När någon man tycker om bär sig åt som ett svin är det svårt att veta hur man ska reagera. Om den man gillar beter sig grisigt och dessutom gör bra musik är det nästan ännu svårare.

Egentligen borde man hålla sig utanför helt tills efter en eventuell rättegång, men det är svårt när blogg- och tidningsvärlden spekulerar och frågorna tornar upp sig.

Anta att Brown blir åtalad och dömd för misshandel eller olaga hot. Vad ska jag göra med den informationen? Blir hans musik annorlunda då?

Minnena från den fantastiska konserten på Hovet för några veckor sen känns redan nersmutsade, men en bra låt är ju en bra låt. Eller? Borde jag bränna hans album på bål? Kanske blir ”Forever” och de andra hittarna kosher igen när han avtjänat sitt straff? Och vad händer förresten med Rihannas musik när superstjärnan plötsligt blivit reducerad till ett offer?

Kan man hålla isär verk och person när kontexten är allt?

Jag tror att musiken överlever, vad artisten än har gjort. Pedofilen Gary Glitters ”Rock and roll” spelas fortfarande på fotbollsarenor världen över och ”Thriller” är en klassiker trots Michael Jacksons ibland tvivelaktiga leverne.

Hur det går för artisterna själva är en annan femma. T.I. kan antagligen komma undan med att ha en massa vapen hemma och sitta i fängelse utan att tappa allt. Men Chris Brown har en helt annan image, hela hans stjärnskap bygger på bilden av en charmig och oskuldsfull sång- och dansman. Det finns inte en chans att hans musikkarriär överlever den här idiotiska och tragiska händelsen. Även om en del fans säkert försvarar sin idol till det bittra slutet.

Jag kommer att fortsätta lyssna på ”Forever”. Men med en tagg i hjärtat.´

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och skönhet – handla allt för sommaren hos MEDS.

MEDS

Av: 

Jenny Seth

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Jenny Seth