”De där tio sekunderna var de värsta i mitt liv”

Carin da Silva om den dramatiska mardrömsförlossningen

En riktig mardröm.

Förlossningen slutade i akut kejsarsnitt för Carin da Silva.

– De där tio sekunderna var de värsta i hela mitt liv, säger hon till Mama om dramat inne på operationsbordet.

Carin da Silva, 29 är precis så där glad som hon verkar. Hon är lycklig och livet som mamma går som en dans. Men i tidningen Mama berättar hon om förlossningen och missfallet som var långt ifrån en dans på rosor.

– Vi drabbades av ett missfall strax innan vi blev gravida med Theo. I vecka 13. Det var på KUB-testet (kombinerat ultraljud och blodprov) vi såg att hjärtat hade slutat slå, de trodde att fostret dött dagen innan, säger Carin da Silva till Mama.

Tre månader efter missfallet blev hon gravid igen och efter månader av illamående i kombination med inspelningar av ”Kändishoppet” var det dags för den dramatiska förlossningen. Det var i augusti 2013, en dag efter det beräknade datumet som Carins värkar satte i gång. På sjukhuset fick Carin veta att hon om bara några timmar skulle ha en bebis. Men så blev det inte.

 ”Kan någon ringa barnläkaren?”

Trots att Carin var helt öppen och redo för att föda så ville bebisen inte komma ut. Flera timmar senare, efter slitsamma försök till att pressa ut bebisen bestämdes det att det var dags för kejsarsnitt. Sköterskan berättade vad som skulle hända: först läggs snittet, sedan hörs ett sörplande ljud när fostervattnet sugs upp och efter det hör ni er bebis.

– Läkarna lade snittet, vi hörde sörplandet, och sedan ... var det helt tyst. Till slut sa en av kirurgerna ”kan någon ringa på barnläkaren?”.

– Tio sekunder senare hör vi ett barnskrik, och då brast det för Niklas som började storgråta, och då började jag också, berättar Carin.

Tänkte det värsta

Det visade sig att Theo hade legat med ansiktet uppåt mot sin mammas mage. Detta kallas för vidöppen hjässbjudning och kan göra att förlossningen blir mer utdragen.

– De där tio sekunderna var de värsta i hela mitt liv. På den korta tiden hann jag tänka på alla fruktansvärda saker som kunde ha gått fel, säger Carin.

Men Theo var perfekt. Förlossningen blev oerhört tuff men efter den har mammalivet gått perfekt för Carina da Silva.

Hela intervjun med Carin da Silva finns att läsa i tidningen Mama, nummer 5, som kommer ut i butik den 16 april.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN