”Streep var otrogen med Nicholson”

NÖJE

Filmlegendarerna hängs ut – 28 år senare

1 av 2
Meryl och Jack i filmen ”I lust och nöd” 1985.

HOLLYWOOD. Meryl Streep har varit gift med sin make, skulptören Donald Gummer, sedan 1978.

Men nu hängs hon ut för otrohet.

Med Jack Nicholson.

I biografin ”Nicholson” som publicerades i går konstateras det att den manlige stjärnan, nu 76, spelade mot Meryl Streep, 64, i två filmer, ”I lust och nöd” och ”Järngräs”.

Den förstnämnda spelades in 1985.

Jack träffade inte Streep förrän första dagen han kom dit […] Enligt Streep var det ”som att möta Mick Jagger eller Bob Dylan”, skriver Eliot.

Explosion av rykten

När de gjorde sin andra film ihop var Nicholson till och från ihop med Anjelica Huston. Han hade också en romans med skådespelerskan Veronica Cartwright.

Trots det inledde han ett förhållande med Streep.

– Så fort inspelningen började exploderade ryktena likt vilda svampar att något pågick mellan Jack och hans motspelerska, skriver Eliot.

– Det hade skvallrats om att de hade kommit varandra extremt nära, men båda förnekade det. Jack satt lite illa till eftersom han aktivt - om än i hemlighet - dejtade Cartwright.

”Spåra ur”

Till slut blev romansen en öppen hemlighet.

– En anonym källa sa till Mitchell Fink på Los Angeles Herald Examiner att ”vad det än är som pågår inne i den husvagnen börjar det spåra ur. Det är generande för många på inspelningen”, rapporterade tidningen den 22 april 1987.

ARTIKELN HANDLAR OM

Klick!