Robert De Niro anklagas för sexuella trakasserier

Av: Nils Lolk

Publicerad:
Uppdaterad:

Filmstjärnan Robert De Niro har anklagats för sexuella trakasserier och diskriminering.

Nu stäms han och krävs på mer än 100 miljoner kronor av en tidigare kollega, skriver TMZ.

1 av 2 | Foto: AP
Robert De Niro.

Filmikonen Robert De Niro, 76, är en av de största och mest älskade skådespelarna i branschen.

Nu har han hamnat i blåsväder efter att en före detta kollega anklagat honom för sexuella trakasserier och lämnat in en stämningsansökan där hon kräver honom på drygt 120 miljoner kronor i skadestånd.

Den före detta kollegan uppger att hon anställdes som exekutiv assistent för stjärnan 2008. Enligt henne ska De Niro under åren ha tilltalat henne på ett ”hotfullt och aggressivt sätt” och bland annat kallat henne för en ”bitch”. Hon påstår även att han ska ha kallat hennes andra kvinnliga kollega för diverse könsord.

Beordrades att klia hans rygg

I stämningsansökan uppger hon att han kissat medan de pratat i telefon, beordrat henne att klia honom på ryggen och att väcka honom ifall han somnar. Också att han bara ska ha sett på när en av hans kompisar en gång slagit henne på rumpan.

Hon stämmer nu De Niro för könsdiskriminering, för att ha en arbetsplats som är olämplig för kvinnor och för utebliven lön. De Niro kontrar med att själv stämma henne för bland annat förskingrig och kräver henne på omkring 60 miljoner kronor.

Publicerad:

LÄS VIDARE