Julkalendern

Pernilla Wahlgrens ångest i julkalendern

”Jag var ganska glad att...”

Av: 

Torbjörn Ek

NÖJE

Suzanne Reuter höll på att sätta skräck i henne.

Trots att Pernilla Wahlgren stått på Sveriges största scener blev hon nervös över att möta humorlegendaren.

– Jag som är 50 plus kände mig som lilla flickan, säger hon om scenerna de spelade in tillsammans.

Per Andersson, 43, och Pernilla Wahlgren, 51, gör huvudrollerna som tomtefar och tomtemor i årets julkalander. Dessutom dyker såväl Marko ”Markoolio” Lehtosalo, 44, som Malin Cederbladh, 53, upp i ”Panik i tomteverkstan”.

Och ovanpå det ett tomteråd fyllt med svensk humorelit i form av Sven Melander, Allan Svensson, Rolf Skoglund, Helge Skoog, Suzanne Reuter, Katarina Ewerlöf och Christina Schollin.

Att spela mot dem gjorde både Per Andersson och Pernilla Wahlgren nervösa.

– Jag var starstruck. Vilken lineup. Det var roligt att se det där gänget sitta där. Legendarer som Rolf Skoglund, Helge Skoog. Man gick runt och fotade och filmade tills man blev tillsagd, säger Andersson och skrattar.

”Jag fick lite beröm”

Pernilla Wahlgren hade visserligen en trygghet i mamma Christina Schollin men hade ändå en viss ångest inför scenerna med legendarerna.

– Jag var ganska glad att vi hade spelat in ett bra tag innan de kom så man var lite varm i kläderna. För det var ändå att man skulle stå och ha scener framför alla de här gigantiska skådespelarna så var det lite ”oj oj oj att få göra det här”, men det gick bra, säger hon.

– Jag tror att det är många som tycker att det är en ära att få vara med i julkalendern så alla tackar ja. Det är väldigt roligt med de scenerna med tomterådet med flera av Sveriges absolut största skådespelare. Det var så häftigt.

Var det nån du var extra nervös inför?

– Ja, Suzanne Reuter. Jag som är 50 plus kände mig som lilla flickan där, men jag fick lite beröm av henne så då blev jag stolt, ”vad duktig du är Pernilla, jättebra” och man bara ”tack så mycket” och nästan niger, säger hon och skrattar.

ANNONS EXTERN LÄNK

Shoppa sommarens trender hos Gina Tricot - handla här.

Gina Tricot

Publisert:

LÄS VIDARE

Tvingades ljuga för Pernilla Wahlgren för att kunna tävla

ÄMNEN I ARTIKELN

Julkalendern

Pernilla Wahlgren

Per Andersson (skådespelare)

Suzanne Reuter

Christina Schollin

Malin Cederbladh

Helge Skoog