Populära polisserierna stoppas under protesterna

Ersätts av kultserien

Publicerad 2020-06-06

Nick Carmack, Sean Larkin, Dan Abrams och Tom Morris Jr. medverkar alla i polisserien "Live PD".

Tv-programmen ”Cops” och ”Live PD” stoppas i amerikansk tv.

Detta under de pågående protesterna mot polisvåld i landet.

”Cops” ersätts i stället av ”Ghostbusters” i tv-tablåerna vid den planerade sändningstiden på måndag, skriver Variety.

Det var den 25 maj som George Floyd fick en polis knä tryckt mot sin hals och dog senare av sina skador. Filmen som visar hur Floyd vädjar att poliserna ska släppa taget spreds som en löpeld på sociala medier. Det blev startskottet för massiva protester mot polisvåld och rasism världen över.

Protesterna har även lett till upplopp, plundring och skadegörelse i USA.

Nu väljer tv-kanaler i landet att stoppa de populära polisserierna ”Cops” och ”Live PD” under pågående protester, skriver Variety.

Stoppar programmet av respekt för för de som dött under polisingripanden

I serierna får tv-tittarna följa poliser i deras arbete. Helgens planerade avsnitt av ”Live PD” ställs in helt och när det gäller långköraren ”Cops”, som hade premiär 1989, och även sänts i Sverige visas i stället ”Ghostbusters” under den planerade sändningstiden på måndag.

Tv-kanalen A&E som sänder ”Live PD” menar att man stoppar programmet av respekt för för de som dött under polisingripanden. Paramount Networks, som sänder ”Cops” har ännu inte uttalat sig vad deras anledning är, skriver Variety. Dock har datumet för den nya säsongen tagits bort helt från kanalens hemsida.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln