Klassiska dansbandet Drifters lägger ner – på grund av corona

Sångerskan: ”Så jäkla trist”

Av: Natalie Demirian

Publicerad:
Uppdaterad:

Drifters har funnits sedan 1962.

Nu lägger dansbandet ner.

– Vi har tuffat på med det lilla som har varit kvar, men nu när allt stängs ner på grund av corona så bestämde vi oss, säger sångerskan Erica Sjöström.

Drifters bildades i Skövde för nästan 60 år sedan.

Sångerskan i bandet, Erica Sjöström, 49, berättar att de firade hennes 20 år i bandet med en jubileumskonsert i höstas.

– Sedan dess har vi tuffat på med det lilla som har varit kvar, men nu när allt stängs ner på grund av corona så bestämde vi oss för att vi inte kommer att fortsätta med bandet. Vi var ett anrikt band med mycket historia och roliga minnen, och det är så jäkla trist att det ska behöva bli så här.

Färre speltillfällen

Hon säger att de hade funderat på att lägga ner även innan corona, men att viruset var det som gjorde att de drog i handbromsen helt.

– Dansbandsbranschen var lite i gungning innan corona ändå, den har varit lite krass ett tag, de senaste två åren skulle jag säga. Speltillfällena blir färre och färre, vi har alltid varit ett heltidsband men det sista året nu innan corona har vi behövt gå ner från 130 gigs till knappt 50. Men nu med corona var det lätt att ta beslutet, även om vi pratat om det lite innan.

Från vänster: Stellan Hedevik, Ronny Nilsson, Erica Sjöström, Robert Olsson och Johan Häglerud.
Foto: Daniel Strandroth/Strandroths foto
Från vänster: Stellan Hedevik, Ronny Nilsson, Erica Sjöström, Robert Olsson och Johan Häglerud.

Satsar på solokarriär

Bland det Erica Sjöström kommer att minnas mest från tiden i dansbandet är deras karriär i Tyskland, alla album de har släppt, och alla upplevelser och priser.

– En av de sista sakerna vi gjorde nu som var riktigt fräckt var en duett med Tony Irving och vi fick medverka i ”Let’s dance” med den, det var stort för oss.

Nu har hon utökat sin tjänst som sångpedagog på Andreas Carlssons musikgymnasium Academy of Music and Business, och ska prova på en solokarriär.

– Jag ska in i studion och har gjort några svenska poplåtar, så jag försöker hänga mig kvar och så får vi se om någon vill lyssna!

Publicerad: