Big brother

Deltagarnas reaktion efter coronabeskedet

Av: 

Alex Hartelius/Meter

NÖJE

”Big brother”-produktionen avbröt sändningen på onsdagen för att informera deltagarna om coronavirusets spridning. 

Under dagen fattade man även ett beslut om att inte släppa in några nya deltagare i huset. 

”Till en början var några chockade”, skriver Lina Pending, projekledare på Meter. 

Vid 13-tiden på onsdagen beslutade produktionen att avbryta sändningen i ”Big brother" för att informera deltagarna om coronaläget.

”Då vi i produktionen beslutat att vidta snabba åtgärder för att minimera risk för smittspridning, både hos personal och deltagare, ansåg vi det viktigt att även informera deltagarna kring läget”, skriver Lina Pending, projektledare på produktionsbolaget Meter, i en kommentar. 

Deltagarna fick bland annat veta att viruset spridits världen över och att flera personer insjuknat i Sverige. De fick även veta att produktionen har kontinuerlig kontakt med deras anhöriga och att de kommer få reda på ifall någon i deras närhet blir smittad. 

”Ingen av deltagarna tillhör någon riskgrupp men de informerades om att det pågår åtgärder utanför huset för att begränsa smittspridning, för att skydda personer som hör till just riskgrupperna. Då produktionen ibland behöver ha direktkontakt med deltagarna informerades deltagarna om vilka försiktighetsåtgärder som vidas för att skydda deltagarna och att allt som levereras in i huset har handskats varsamt”.

Inga nya deltagare släpps in

Deltagarna, som är utan någon kontakt med omvärlden, blev efter beskedet oroliga. 

”Till en början var några chockade, men efter information om hur vi i produktionen agerar för deltagarnas och personalens säkerhet – för att minimera smittspridning och insjuknande – och med vetskapen att anhöriga mår bra och kontaktar oss om något ändras, så blev alla lugna.

På grund av smittspridningen har man även tagit beslutet att inte ta in några nya deltagare de kommande dagarna. 

– Vi följer utvecklingen kring corona noga och följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten kommer med. Vi har beslutat att för tillfället inte ta in några nya deltagare, säger Joel Bendrik, exekutiv producent på TV4. 

ANNONS

Ellos erbjuder upp till 30% rabatt på flera välkända varumärken

Extern länk från Ellos SE

Shoppa här!

Framöver släpps inga nya deltagare in i ”Big brother”-huset.
Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Big brother

LÄS VIDARE

Skandalerna som skakat ”Big brother” Sverige

ÄMNEN I ARTIKELN

Big brother