Här svimmar PH-deltagaren under parceremonin

”Plötsligt svartnade det”

Över 30 grader varmt, kostym på och stor nervositet.

Den kombinationen innebar att ”Paradise hotel”-deltagaren Mattias Helén svimmade under en parceremoni.

– Jag bara stod där och plötsligt svartnade det, säger han.

Det är varmt under inspelningarna av ”Paradise hotel”. I onsdagens avsnitt av programmet fick Mattias Helén känna på det ordentligt.

– Shit. Jag måste ha vatten. Det börjar snurra jävligt mycket just nu, säger han i programmet.

Svetten rann på honom och blicken blev tom. Plötsligt segnade Mattias ihop ner på backen och resten av deltagarna var snabbt på plats för att hjälpa honom.

– Väldigt otippat att det händer mig, jag får be om ursäkt till alla, säger han i programmet.

Mattias Helén blev svettig under parceremonin.
Mattias Helén blev svettig under parceremonin.
Produktionen var snabbt framme.
Produktionen var snabbt framme.

”Om man rör på sig så säger produktionen till”

Han fick snabbt vatten, hjälp att ta av kavajen och godis att tugga på. När Aftonbladet Nöje når honom utvecklar han varför det hände.

– För det första var det typ 35 grader varmt. Jag hade en kostym. Dessutom var man fett nervös. Man stod och var nervös och så drog det ut på tiden. Det tar så lång tid. Man står där typ en och en halv timme. Första parceremonin vi spelade in tog fem timmar. Och om man rör på sig så säger produktionen till att man ska stå still, säger han.

Mattias menar att han hade tur.

– Det tog typ en sekund, sen var alla i en ring runt mig. De måste sett att det var på gång då jag knappt hann ramla, säger han.

Precis innan Mattias Helén ramlar ihop.
Precis innan Mattias Helén ramlar ihop.

”Man måste stå kvar”

Och det är inte första gången någon är med om något liknande i programmet, säger han.

– Det svåra är att man inte kan göra så mycket. Man måste stå kvar. Jag trodde det skulle gå över och sen ramlade jag. Efter sa de till mig att jag skulle säga till om det skulle hända igen. Rebecca Stella (programledaren reds. anm.) sa att det bara var jag som fick avbryta henne.

Produktionens svar: ”Sorgligt och tragiskt”

När Aftonbladet når presschefen Susanne Nylén utvecklar hon hur produktionen arbetar under parceremonierna.

– Det var väldigt speciellt just den parceremonin. Det var extremt hett i Mexiko just de dygnen vilket man även får höra i övrigt i avsnittet. De hade till exempel svårt att sova på nätterna, säger hon.

Hon berättar att ceremonin läggs efter solen har gått ner för att deltagarna ska kunna stå länge då en tv-inspelning håller på under lång tid.

– Det är så klart sorgligt och tragiskt att det påverkade honom så hårt. Men i avsnittet ser man att vi har extremt duktig personal och han får den vård han behöver. Vi hade aldrig tvingat honom till att fortsätta, utan det valde han själv, säger Susanne Nylén.

”Paradise hotel” sänds på Viaplay, Viafree och TV3.

Publisert:

LÄS VIDARE