Lina Hedlund: ”Vi för hem Pridefesten till folks vardagsrum”

Stockholm Pride: Aftonbladet direktsänder schlagerfesten

Lina Hedlund och Babsan leder schlagerkvällen på Pride – som nu flyttar in i folks vardagsrum.

Den digitala festen sänds direkt på Aftonbladet med artister som Linda Bengtzing och Mariette.

– Man får aldrig sluta uppmärksamma alla människors lika värde och rätt att älska och vara precis den man är, säger Lina Hedlund.

Hon har Rockbjörnen-nominerats för sitt musikinitiativ karantänsessions där artister sjungit och underhållit från hennes hem. Nu vill Lina Hedlund ta över folks vardagsrum igen för att tillsammans med Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson fira digital Pride med en direktsänd schlagerkväll.

Babsan.
Babsan.

– Jag älskar att man i dessa tider gör allt man kan för att ge musik, kärlek och underhållning till alla där ute i Sverige och världen som sitter och bara är utsvultna på kultur, och framför allt Pride som är så viktigt, säger hon.

När Stockholm Pride tvingats ställa in den fysiska festivalen har festivalledningen istället tagit initiativet till att fira allas möjlighet till kärlek online istället. Tillsammans med Stockholm Pride och tidningen QX sänder Aftonbladet fredagskvällens schlagerkväll mellan 20.00 och 23.00. Lina Hedlund och Babsan är konferencierer.

Två scener

– De har byggt upp två scener i två olika rum, så jag och Babsan är tillsammans med en pianist i vår egen programledarcocktailbar. Sen kopplar vi över till stora scenen där bland andra Linda Bengtzing och Magnus Carlsson kommer ge en fullmatad show med schlager och Melodifestival. Tanken är att vi för hem Pridefesten till folks vardagsrum så att man ska kunna stå hemma och dansa och sjunga, så fram med skumpan nu, säger Lina Hedlund och skrattar.

På scenen medverkar också bland andra Saraha, Mariette och Mathias Holmgren. Prides schlagerkväll brukar också vara festivalens mest populära event förutom paraden genom Stockholms gator, så därför har eventet fått följa med in i Pridefestivalens digitala satsning. Lina Hedlund har flera gånger framträtt på Pridescenen och för henne var det självklart att tacka ja:

– Man får aldrig sluta uppmärksamma alla människors lika värde och rätt att älska och vara precis den man är, säger hon.

Aftonbladet direktsänder Prides schlagerkväll fredag 20.00 till 23.00. På lördagen direktsänds också Prides digitala parad med start 12.00 där kronprinsessan Victoria invigningstalar och även avslutningsgalan på lördagskvällen 20.00 till 23.00.

Publisert:

LÄS VIDARE