Anders Bagge

Anders Bagge: ”Jag har haft corona utan att märka av det”

Berättar om oväntade upptäckten, nya ”Idol”-säsongen, viktraset och bästa fredagsmyset med Johanna

Av: 

Anna Shimoda

Hans Shimoda

Anders Bagge.
Anders Bagge.

NÖJE

Anders Bagge testade sig för covid-19 innan ”Idol”-turnén.

Han blev minst sagt överraskad när provsvaret kom.

– Jag har faktiskt haft det utan att märka av det.

Idol står för dörren, hur går känslorna?

– Förväntan är lika stor från min sida som från tittarnas sida, jag hoppas de ska glädjas åt det vi vaskar fram. 2-3 stycken skulle jag hoppa in i studion med direkt.

Det var vår nästa fråga, om det finns någon idol med stort I bland årets deltagare?

– Det finns både en tjej och en kille som är så bra. Man blir förvånad, var har du varit? Varför har man inte hört talas om dig? Det finns sån vansinnig talang så jag är så begeistrad över årets startfält så det är löjligt.

Hur har ni skött det här med corona under turnén – har det stökat till det?

– Det har det, hör och häpna, faktiskt inte gjort. Allt har varit så kopiöst genomtänkt av TV4 och produktionsbolaget enligt alla anvisningar. Både för deltagarna, men också för de som arbetar i produktionen och oss i juryn. Man har funderat på det, men alla frågor man ställt sig har vi fått bra svar på.

Vi noterade på sociala medier att du själv har varit försiktig för att inte smittas?

– Jag har varit försiktig av många skäl. Jag hade svininfluensan för åtta år sedan och jag var vansinnigt sjuk i två och en halv vecka. Uffe Ekberg hoppade in för mig i juryn. Jag kunde knappt ta mig ut ur duschen, jag låg i duschen i flera dar för jag var så varm, jag var väldigt illa däran. Därför har jag stor respekt för corona. Jag testade mig innan vi gav oss ut på turnén och jag har faktiskt haft det utan att märka av det.

Anders Bagge och Johanna Lind.

Hur ser fredagsmyset ut för dig, Johanna och vovvarna?

– Då har vi laddat upp med en uppblåsbar bassäng, modell mindre, och så har vi popcorn utan salt till hundarna och så kryper vi ned i varsin saccosäck. Jag är ju rätt hälsosam numera så det kan sen bli en soppa, fisksoppa eller en liten köttbit och mycket sallad.

Du tränar också med Aftonbladets Wellobe – går det bra?

– Det går skitbra. Jag vägde 113 kilo då och nu 99 så jag har gått ned 14 kilo. Sommaruppehållet har inneburit att jag åt en glass häromdagen. Jag drack en läskeblask och det var förbaskat gott. Jag har ätit bearnaisesås under semestern, men jag har tränat. Jag har kollat upp hur många kalorier det är i såsen, då har jag räknat ut att om jag går en mil så kan jag ta två stora skedar bearnaisesås. Jag gör det här som en långsiktig resa och jag har lång tid på mig. Det är ingen bantning utan en livsstilsförändring.

Du har startat hundkaraoke – vad är det?

– Har man en speciell tv så kan man ladda ned appen Dog Karaoke  och där finns det specialskriven musik av mig och min vän Alex. Vi har tagit fram musiken med hundar som jury. Vi har kollat om de reagerar och sjunger och ylar med.

Du fick skit på sociala medier för att du hade köpt ett flygplan?

– Det funkar ju inte. Det var inte dyrt heller, men jag blev lite ledsen att jag inte får ha ett trasigt flygplan i min trädgård. Min hästvagn som folk tyckte var fin var dyrare.

Du röt också ifrån?

– Jag reagerade på att om jag köper något jag tycker är fint, då ska jag ge bort det. Jag vill ha ett flygplan i min trädgård och då ska jag få ha ett flygplan som absolut inte fungerar. Det är inte mer värt än en ny moped.

Vi har ju pratat med dig om barn tidigare – får vi fråga hur det går?

– Det blir nog inget tyvärr. Men vet ni vad jag har? Världens bästa guddotter som heter Alina. Jag är så glad och det är så mycket kärlek så hon får bli den jag aldrig fick. Henne ska jag lära att plocka svamp, hur man lagar en omelett, jag ska lära henne allt jag kan, precis som farsan Baloo gör i Djungelboken.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte: Den nya muminmuggen för 2021 finns hos Cervera – beställ här!

Cervera

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Anders Bagge

LÄS VIDARE

Kishti Tomita om övergreppet: Gick hem och kaskadspydde

ÄMNEN I ARTIKELN

Anders Bagge

Johanna Lind

Idol

Svininfluensan

Covid-19