Måns Zelmerlöw

Måns Zelmerlöw i coronadrama: Polisen bröt upp min grind

Artisten hotades av böter på 12 000 kr

Av: 

Rosanna Berg

NÖJE

Måns Zelmerlöw har pendlat mellan Sverige och England under coronavåren.

När polisen i England fick nys om att de varit i Sverige gjorde de ett tumultartat hembesök.

– Då tittar jag ut mot vår grind till huset, då är det en polis som verkligen kommer och forcerar grinden, berättar han i ”Hellenius hörna”.

”Heroes”-stjärnan Måns Zelmerlöw, 34, är en av gästerna i säsongspremiären av ”Hellenius hörna” i TV4. Där berättar han om coronavåren och om pendlandet mellan England där han bor och Sverige där han jobbar.

En kväll efter att hela familjen återvänt från Sverige till hemmet i England hade pubarna precis öppnat igen efter tre månaders lockdown. De gick ut för att äta en söndagsmiddag, berättar han.

Måns och Ciara Zelmerlöw.

– Sen så kom vi hem, och då hade Ciara lagt upp någonting om att vi hade varit ute, och vi var så glada för att pubarna hade öppnat och så. Och så på kvällen ringer det på dörren, säger han i programmet.

Han går mot dörren för att öppna.

”Polisen forcerar grinden”

– Och då tittar jag ut mot vår grind till huset, då är det en polis som verkligen kommer och forcerar grinden. Han kliver in med så mycket pondus och trycker upp den trots att jag är på väg att trycka på knappen.

Artisten beskriver sitt möte med polisen utanför huset som säger:

– ”Vi har hört att ni var på puben i dag. Det är så här att det är två veckors karantän om man kommer från Sverige och vi vet helt säkert att ni har varit i Sverige”.

Polisen hade på något sätt fått nys om Ciaras inlägg på Instagram och knackade på för att bötfälla dem. En bot på 1 000 pund (cirka 12 000 kronor).

– Men då berättade jag att i och med att vi pendlar så var man ett undantag från den här regeln, karantänsregeln. Och det visste han inte. Vi stod och diskuterade ett långt tag, men till slut så slapp jag, säger Måns Zelmerlöw i programmet.

”Hellenius hörna” har premiär söndagen den 23 augusti 20.00 i TV4 och TV4 Play.

ANNONS

Vitare tänder och ett fräscht leende 2022? Köp tandblekning här – resultat på 30 minuter.

Extern länk från Dentway

Köp här

Publisert:

LÄS VIDARE

BRÖLLOPSLYCKA: ”Allt för Sverige”-Melissa gift med svenske Lukas

ÄMNEN I ARTIKELN

Måns Zelmerlöw

Hellenius hörna