Kim Kardashian

Kim Kardashians sorg – drabbad av en ny obotlig sjukdom

Realitystjärnan: ”Jag var tvungen att sluta lyfta min bebis”

Av: 

Cornelis Rikken

NÖJE

Kim Kardashian West avslöjade nyligen att hon lider av SLE.

I en intervju med Entertainment tonight berättar realitystjärnan nu om hur den kroniska sjukdomen påverkar hennes liv.

– Jag tar det dag för dag, säger hon till sajten.

Det var i säsongspremiären av realityserien ”Keeping up with the Kardashians” som Kim Kardashian West, 38, först valde att berätta om sjukdomen.

SLE, systemisk lupus erythematosus, är en kronisk inflammatorisk sjukdom som gör att immunförsvaret angriper den egna kroppen.

I en intervju med sajten Entertainment tonight berättar realitystjärnan att den bland annat har gjort att hennes händer under en period blev så inflammerade att hon inte klarade av att lyfta sin dotter Chicago West.

– Jag var tvungen att sluta lyfta min bebis, och det var väldigt svårt för mig. Min dotter Chicago var en tung bebis, och samtidigt var min son Psalm på väg. Då var jag orolig, säger hon.

”Tar det dag för dag”

Stjärnan berättar att sjukdomsbeskedet även påverkade hennes psykiska mående.

– När du har en diagnos – eller om du testas för något och du får ett resultat som du inte förväntade dig – går du definitivt in i ditt eget huvud och drabbas för en kort sekund av en mindre depression. Man tänker ”okej, vad kommer hända? Hur kommer mitt liv att se ut?”.

Nu äter hon mediciner mot sjukdomen och är för tillfället symtomfri, men då den är kronisk kommer hon bli tvungen att leva med den resten av sitt liv.

– Jag tar det dag för dag.

Lider även av psoriasis

SLE är inte det enda Kim Kardashian West lider av.

Hon har i flera år också behandlats för psoriasis, en annan kronisk sjukdom.

Sent förra året gick hon ut på Twitter och vädjade om hjälp från sina följare efter att ha drabbats av ett psoriasisutbrott på sina ben.

”Jag har aldrig sett den såhär förut och jag kan inte ens täcka den i nuläget. Den tar över min kropp”, skrev hon vid tidpunkten.

ANNONS EXTERN LÄNK

Basplagg 3 för 2 – handla barnens kläder till bra pris hos Lindex här!

Lindex

Publisert:

LÄS VIDARE

Kändisarnas kroniska sjukdomar

ÄMNEN I ARTIKELN

Kim Kardashian