John Lundviks "all in" på dansen ger resultat

Av: TT

Publicerad:
John Lundvik och dansaren Linn Hegdal deltar i årets Let's Dance på TV4.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
John Lundvik och dansaren Linn Hegdal deltar i årets Let's Dance på TV4.

John Lundvik har varit ett av de stora utropstecknen i årets "Let's dance".

Men inför fredagens program avslöjar danspartnern Linn Hegdal att hon inledningsvis kände oro inför samarbetet.

– När han stod still såg han bra ut, men när jag bad honom gå till höger blev det otroligt kämpigt, säger hon.

John Lundvik är den i årets upplaga av "Let's dance" som i högst utsträckning har undvikit att få skäll av juryn.

Det tillskriver han danspartnern Linn Hegdal och sin egen disciplin.

– På introduktionsmötet med Linn frågade hon mig "Hur mycket vill du det här? Hur mycket tid vill du lägga ner?" Jag svarade "All in. Kör så det ryker". Vi har haft den nivån på träningarna och jag har inte klagat än och det har gett resultat, säger Lundvik.

"Otroligt kämpigt"

Han vann Melodifestivalen 2019 inför en miljonpublik, så Linn Hegdal visste på förhand att John Lundvik har utstrålning på scen så det räcker och blir över. Men när dansträningen satte i gång på allvar uppstod problem.

– Vi spelade in trailern till programmet och jag minns att John var skitbra, men det var för att han stod still. Sedan bad jag honom att gå till höger och då blev det otroligt kämpigt. Det tog ett par veckor att förstå höger och vänster, fram och runt, säger hon.

Men hon har också en komplimang i beredskap.

– John är otroligt stark rent fysiskt, och han är otroligt rytmisk. Nu när han också har kommit in i själva danstekniken får vi se allt det i en väldigt bra kombination.

Dansar med Kaspersen

I veckans program dansar deltagarna först i trio med sin danspartner och en tidigare finalist. John Lundvik och Linn Hegdal har tilldelats fjolårets vinnare Kristin Kaspersen. Att hon kom in i bilden med sin positiva energi var precis det som behövdes i det här stadiet av tävlingen, säger Hegdal, som nu ställs inför en ny utmaning som koreograf.

– Jag har aldrig gjort en dans för tre personer. Man får tänka om, eftersom många av pardansstegen är gjorda för två. Så fattning, rytmer, positioner och synkronisering blir annorlunda.

Hur det än går är det lätt att glömma bort att "Let's dance" i slutänden är en tävling, säger John Lundvik.

– Alla är som en stor familj, vi dansar inför varandra, peppar varandra och gör det verkligen ihop. Men bara för att jag säger det kommer väl Anders Svensson att glidtackla mig nu.

Publicerad: