Ernst slår tillbaka mot kärlekskritikerna

Varit tillsammans med sin Ulla i 44 år: ”Som det skulle vara nåt skumt”

Publicerad 2019-08-01

Ernst och Ulla Kirchstegier har varit ett par i över 44 år.

För Nöjesbladet berättar tv-profilen om kärleken – och slår tillbaka mot de som tvivlar.

– Ibland möter jag personer som säger ”kan det stämma att ni har varit tillsammans så länge”, underförstått att det skulle vara nåt skumt med det, säger han.

Ernst Kirchsteiger, 61, var bara 16 år när han träffade sitt livs kärlek. Nu har han och Ulla, 61, varit ett par i över 44 år och de har sönerna Sebastian, 34, och Ludvig, 30, tillsammans.

Men för Nöjesbladet berättar Ernst Kirchsteiger att många av tv-tittarna har svårt att tro på att kärleken hållit så länge för tv-profilen och hans hustru. Och att journalister därför ofta frågar om det verkligen stämmer att de träffades redan i tonåren.

Tror på livslång kärlek

– Jag tror på livslång kärlek, jag gör faktiskt det, säger han.

– Ibland när jag möter personer som dig som jobbar med journalistik så säger de: ”kan det stämma att ni har varit tillsammans så länge”, underförstått att det skulle vara nåt skumt med det. Om du lever i en relation så hoppas jag verkligen att du och din kvinna, eller du och din man, får leva tillsammans i lycka resten av livet. Ska det vara omöjligt? Nej, det tror jag inte. Jag tror faktiskt inte det.

Ernst Kirchsteiger, tar en liten paus. Han säger själv att han nästan får tårar i ögonen när han pratar om sin fru.

Enorm tillit

– Jag är precis på den plats där jag vill vara, bredvid den kvinna som jag älskar mest av allt. Och det säger jag med stolthet, för det vore ju skam om jag efter att ha levt i 61 år inte har förstått mitt eget bästa, säger han.

– Jag blir nästan rörd över att prata om det. Att få vara här och ha alla de här åren tillsammans. Jag har levt längre med Ulla än med någon annan levande varelse. Längre än mina föräldrar. Det gör ju att det blir en enorm tillit och trygghet och... ja, lika med kärlek.

”Sommar med Ernst” sänds på TV4 torsdagar 20.00.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln